+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    Full Member
    Computer Details
    jamos's Computer Details
    Operating System:
    Windlws 10
    Computer:
    Gigabite P15F v7
    CPU:
    i7 v7
    RAM:
    16g
    Graphics:
    Nvidea gtx950
    Primary Storage:
    1tb
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    52

    Default Autocad 2018 crashes on visual style : realistic

    Registered forum members do not see this ad.

    Good day all your clever people. I have installed autocad 2018 and experience a problem that , in 3d modeling, it crashes the moment i try to switch from any view to REALISTIC view. All other 3d views is no problem, but when i click on the realistic view icon, it makes a fatal crash. Also it does the same when i try to open the materials browser.
    This is a fresh install and i have tried to repair the install. Everthing else works perfect. The file i am working on was created on my previous version, autocad 2014.
    Also, i am using a new laptop now. i7 version 7 processor, 16gig ram, nvidea gtx 950 2gig graphics, direct xi.
    I have tried now for hours on the autodesk site forums to look for a solution or a service pack or something, no succes.
    Can anyone please help if you had the same problem and managed to solve it???

    Sorry if i posted this in the wrong spot, I'm not sure as to where it should go

  2. #2
    Super Moderator Cad64's Avatar
    Computer Details
    Cad64's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Profesional x64
    Computer:
    XI Computers
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V Pro
    CPU:
    Intel Core I7 3770K 4.1 Ghz Quad Core 3rd Gen
    RAM:
    24GB DDR3 @ 1333MHz
    Graphics:
    Nvidia GeForce GTX 570 1280MB GDDR5
    Primary Storage:
    SATAII 500GB 7200 RPM
    Secondary Storage:
    Western Digital My Book Studio Edition II - 2TB capacity
    Monitor:
    HPf2105 21" LCD Widescreen & Cintiq 21ux
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Cad64's Discipline Details
    Occupation
    Freelance Digital Artist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    3D model building, texturing and rendering. Photoshop Color Graphics.
    Using
    3ds Max 2011
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    10,065

    Default

    I wouldn't expect any service packs for a while. 2018 was only released about 3 or 4 weeks ago.

    Have you run the 3DCONFIG command and tried enabling or disabling Hardware Acceleration?
    CGSociety Portfolio: http://rdeweese.cgsociety.org/
    Facebook:
    https://www.facebook.com/rdeweese67/


    "Work Smart, Not Hard"

  3. #3
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,109

    Default

    I've been unable to find anyone else using AutoCAD 2018 reporting a similar problem when switching visual styles. Sounds like ot is unique to your set up. I'd follow the advice given by Cad64 and see what happens.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  4. #4
    Full Member
    Computer Details
    jamos's Computer Details
    Operating System:
    Windlws 10
    Computer:
    Gigabite P15F v7
    CPU:
    i7 v7
    RAM:
    16g
    Graphics:
    Nvidea gtx950
    Primary Storage:
    1tb
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    52

    Default

    Thank you cad64 and remark. I have made a note to try to switch the hardware deceleration off. I have read a posting on someone with the similar problem in 2017 and he also suggested that.
    I'll try that fisrt thing tomorrow
    Any suggestions on how i should set up the 3d configuration? I suposse one can change some settings once in there?

  5. #5
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,109

    Default

    From what I can recall there isn't much you can change. It's either enabled or disabled.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  6. #6
    Full Member
    Computer Details
    jamos's Computer Details
    Operating System:
    Windlws 10
    Computer:
    Gigabite P15F v7
    CPU:
    i7 v7
    RAM:
    16g
    Graphics:
    Nvidea gtx950
    Primary Storage:
    1tb
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    52

    Default

    Good. I will see if i can fix this tomorrow. Thank you for your kind assistance

  7. #7
    Forum Deity rkent's Avatar
    Computer Details
    rkent's Computer Details
    Operating System:
    WIN7 PRO 64bit
    Computer:
    Dell OptiPlex 7020
    CPU:
    i7 4790 3.6GHz
    RAM:
    16GB, 1600MHz, DDR3 non-ECC 2x8GB
    Graphics:
    AMD Radeon 2GB
    Primary Storage:
    Samsung 480Gb SSD
    Monitor:
    Dell 24" FS (2x)
    Discipline
    Mechanical
    rkent's Discipline Details
    Occupation
    Facilities Design - Semi-conductor manufacturing
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Designer: Process Piping, P&ID's, Machine Part Design, Planning / General Arrangement. Facilities Management. Drafting: Electrical, Controls, Architectural.
    Using
    Mechanical 2017
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lat:35, Long:-106, Elev: 5164'
    Posts
    4,560

    Default

    2018.0.2 update is available now. Not saying it will fix the OP's problem, just that they already released an update.
    Sometimes there's a man... I won't say a hero, 'cause, what's a hero? But sometimes, there's a man. And I'm talkin' about the Dude here. Sometimes, there's a man, well, he's the man for his time and place. He fits right in there. And that's the Dude, in Los Angeles. - The Stranger, The Big Lebowski

  8. #8
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,109

    Default

    So much for beta testing.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  9. #9
    Super Moderator Cad64's Avatar
    Computer Details
    Cad64's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Profesional x64
    Computer:
    XI Computers
    Motherboard:
    Asus P8Z77-V Pro
    CPU:
    Intel Core I7 3770K 4.1 Ghz Quad Core 3rd Gen
    RAM:
    24GB DDR3 @ 1333MHz
    Graphics:
    Nvidia GeForce GTX 570 1280MB GDDR5
    Primary Storage:
    SATAII 500GB 7200 RPM
    Secondary Storage:
    Western Digital My Book Studio Edition II - 2TB capacity
    Monitor:
    HPf2105 21" LCD Widescreen & Cintiq 21ux
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Cad64's Discipline Details
    Occupation
    Freelance Digital Artist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    3D model building, texturing and rendering. Photoshop Color Graphics.
    Using
    3ds Max 2011
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    10,065

    Default

    Quote Originally Posted by rkent View Post
    2018.0.2 update is available now. Not saying it will fix the OP's problem, just that they already released an update.
    There's an update already? They were probably already working on it before they released the program.
    CGSociety Portfolio: http://rdeweese.cgsociety.org/
    Facebook:
    https://www.facebook.com/rdeweese67/


    "Work Smart, Not Hard"

  10. #10
    Forum Deity Dana W's Avatar
    Computer Details
    Dana W's Computer Details
    Operating System:
    Windows 8 64 bit
    Computer:
    Dell XPS ONE 2710
    Motherboard:
    Dunno
    CPU:
    Intel I-5 3330S @ 2.7 Ghz
    RAM:
    6 Gb
    Graphics:
    On board barely adequate
    Primary Storage:
    1 Terrabyte
    Secondary Storage:
    1 Terrabyte external
    Monitor:
    All in one 27" touch & pen
    Discipline
    Construction
    Dana W's Discipline Details
    Occupation
    Architectural Millwork Designer/Draftsman
    Discipline
    Construction
    Details
    Custom commercial millwork.
    Using
    AutoCAD LT 2018
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Oviedo, Florida
    Posts
    4,628

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    How bout that. My 2018 LT is only three days old and already gets to be updated. I don't see it out there yet for LT but sure it's coming. Of course the first update I got after installing 2015 LT was to fix some bugs in Chinese character handling.

    To the OP, I doubt if a 2 gig video processor is going to run easy on realistic. Check your device manager in control panel and see if your NVidia card is even enabled and set as the default video processor. When I bought a laptop a couple years ago with a NVidia gt650 installed, it took me a couple of weeks to realize it was defaulting to the HD4000 on the motherboard rather than the add on card.
    The S197 gen Ford Mustang, and the F-4 Phantom both prove the same theory. "With enough power applied, a school bus will fly."

Similar Threads

  1. 'Realistic' visual style has changed and i can't get it back
    By mikekmx in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 8
    Last Post: 4th Jun 2013, 01:42 pm
  2. In "realistic" Visual Style, luminance of Dimension is too low
    By MichaelBrenden in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 23rd Mar 2010, 11:09 pm
  3. Realistic Visual Style
    By spursnutter in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 7
    Last Post: 4th Dec 2008, 04:03 pm
  4. How to change the background of Realistic Visual Style?
    By lonedevil in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 21st Dec 2007, 03:49 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts