+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    112

    Default Force internal text for dimensions

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello, I have a question about dimension.

    I want to force the text to stay inside the dimension and not to get out if there isn't enough space. I can't find the option in dimstyle and I have to force it by change the voice "INTERNAL TEXT" in proprieties. I've to do that for every quote.. Do you know how to force it?

    Look at the gif to understand my question better



    Thank you! Dennis
    Attached Images

  2. #2
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    157

    Default

    Set System Variable DIMTIX to 1.

  3. #3
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    5,964

    Default

    Guran has nailed it, you can find this setting also on the Fit or Adatta (in your case) tab, in Options.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  4. #4
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    112

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by guran View Post
    Set System Variable DIMTIX to 1.
    Quote Originally Posted by Dadgad View Post
    Guran has nailed it, you can find this setting also on the Fit or Adatta (in your case) tab, in Options.
    Thank you guys!!!! I didn't see it in the "adatta" tab !
    and thanks guran for the advice, I'll use it in my lisp!

    Thanks!!
    Dennis

Similar Threads

  1. Force dimensions to line up
    By xr309 in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 6
    Last Post: 20th Feb 2014, 12:58 pm
  2. Mirroring a Block with internal text
    By clipper392 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 3
    Last Post: 19th Apr 2012, 02:44 pm
  3. Change multiple Dimensions measured text into normal text?
    By apsonwane in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 12
    Last Post: 1st Jun 2011, 09:31 am
  4. why does ACAD Mech. force text onto TEXTS layer??
    By neeboy in forum Mechanical & MDT
    Replies: 1
    Last Post: 19th Oct 2010, 09:08 pm
  5. How can I force dimesion text orientation for aligned dims?
    By AlanRees in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 1
    Last Post: 14th Jun 2004, 12:08 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts