+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Full Member
    Computer Details
    SRN's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Discipline
    Transport
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Kentucky , USA
    Posts
    25

    Default editing title blocks

    Registered forum members do not see this ad.

    Some sheets provided by our customer have model sheets and layout sheets. The model sheet contains most of the drawing but the layout sheet adds the title block. However this results in an inability to edit the attributes of the title block or sometimes you can edit the attributes initially but if you change anything else on the layout page where they have sometimes inserted a table that isn't in model view THEN the title block becomes uneditable.

    any thoughts how to fix this?

    really appreciate this forum and the knowledge and expertise everyone provides.

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,502

    Default

    What program did the client use to create the drawings?

    Without a copy of a drawing to test it would be difficult to ascertain the true nature of the problem and arrive at a workable solution.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Super Member nukecad's Avatar
    Computer Details
    nukecad's Computer Details
    Operating System:
    Win 10 home.
    Computer:
    Various machines.
    Using
    AutoCAD 2000i
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    NW Cumbria (English Lake District)
    Posts
    702

    Default

    I think, like ReMark, that they have probably been produced in something other than Autocad.

    Last time I saw this it was because the Autocad templates had been used in Revit then saved as Autocad .dwgs, (by one of our sister divisions who only used Revit).
    The finished drawings had to be Autocad because the end customer specified that.

    When we later tried to edit these drawings in Autocad we too had a problem with block attributes being uneditable.
    Luckily we had the original titleblock tempates as native Autocad so were able to swap them out fairly easily.

    You could ask your customer what CAD they are using, and if they have their titleblocks as native Autocad
    Or you could recreate the titleblocks as native Autocad youselves. (Don't know what your customer would think of this though).
    *** Out of Beer Error ->-> Recovering Memory***

  4. #4
    Full Member
    Computer Details
    SRN's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Discipline
    Transport
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Kentucky , USA
    Posts
    25

    Default

    It is possible that they were created in AutoCAD 2007 although the customer now uses 2014. if you hover over the file under the application menu is says it is version 2013 but then we have been editing it using 2015 LT until now so the file type would be 2013.

  5. #5
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    303

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    SRN Attach drawing

Similar Threads

  1. Editing/Deleting Layout Title blocks externally of AutoCAD
    By Alexw89 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 14
    Last Post: 12th Aug 2016, 04:19 am
  2. Editing a CAD drawing title (Name, Scale, Date etc...)
    By D1-Xen in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 6
    Last Post: 10th May 2012, 02:36 pm
  3. Replies: 3
    Last Post: 5th Feb 2010, 02:07 am
  4. Title Block Editing
    By bshooter17 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 9
    Last Post: 17th Oct 2007, 11:01 pm
  5. Editing Title Bar
    By darrellx in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 10
    Last Post: 16th Jul 2007, 04:25 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts