+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Full Member
    Computer Details
    deano33's Computer Details
    Operating System:
    XP/7/Ubuntu
    Computer:
    P3/P4/I7
    CPU:
    PEN(DUAL CORE)-P4 2GHZ-PIII 850
    RAM:
    8GB
    Discipline
    HVAC
    deano33's Discipline Details
    Occupation
    Projects Manager & Engineer
    Discipline
    HVAC
    Using
    AutoCAD LT 2012
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    BIRMINGHAM, ENGLAND
    Posts
    78

    Default Ditch the useless ribbon

    Registered forum members do not see this ad.

    How do I get rid of the ribbon and get classic view back on autocad lt 2016. Time is money and the extra clicks required for the ribbon are to expensive lol.

  2. #2
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    HP Zbook
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Full Virtual Design and Construction BIM services for the MEP engineering and construction industries.
    Using
    Revit 2018
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    9,057

    Default

    You can always learn the Ribbon and set it up to be just as fast, if not faster.

    But the best way I've found is to follow this process:

    Type at the command line -TOOLBAR and type a known Toolbar such as Standard and hit Enter. Then type RIBBONCLOSE and set MENUBAR to 1. Now with the one toolbar open you can right click and open all the Toolbars your heart desires.

    -TZ
    Tannar Z. Frampton ™ | Frampton & Associates, Inc.

  3. #3
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    735

    Default

    I struggled 12 years ago when the CUI was introduced, I'd been using AutoCAD for 13 years already and even taught a course on customizing it in 2003. It wasn't easy, but I since found that organizing everything into tabs and panels that often switch automatically switch for modifying many objects as well as for many commands. The Ribbon format started with Windows Office software, but AutoCAD has taken it further than Office. The Ribbon allows organizing hundreds of commands and features not possible before. The only toolbar I use now is the Quick Action Toolbar where I can undo the last 28 commands by selection or thaw a layer and change it's color.

    I encourage you to give it an honest try, remember what happens to those who can't keep up.
    Layer 0 for ByBlock Block entities, everything else ByLayer. So many issues can be solved with good templates.

  4. #4
    Senior Member
    Discipline
    Civil
    Aftertouch's Discipline Details
    Discipline
    Civil
    Details
    Engineer
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    252

    Default

    Use hotkeys. :-)

  5. #5
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,819

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Keyboard and custom shortcuts, hotkeys are the fastest. Learn them, doesn't matter if the ribbon is there or not, I have the Ribbon reduced to tabs at the top.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



Similar Threads

  1. how to delete useless .dwg file when using .dwt
    By dunno790 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 10
    Last Post: 11th Nov 2015, 08:56 pm
  2. Omitting Tons of Useless Text From my console window.
    By kapat in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 3
    Last Post: 22nd Nov 2012, 06:24 am
  3. Ditch dialog boxes with the command-line form of commands
    By AutoCAD Tips Blog in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 23rd Feb 2012, 09:20 am
  4. Comand to eliminate useless lines
    By hydro in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 5
    Last Post: 28th Mar 2008, 02:46 am
  5. Civil Design Ditch Alignment Questions
    By UTCiv in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 3
    Last Post: 13th Feb 2007, 06:42 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts