+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Full Member
    Using
    AutoCAD LT 2014
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    35

    Default Software Keeps Crashing

    Registered forum members do not see this ad.

    I Hope someone can help. I have been using autocad light 14 for 4 years on the same computer using windows 10. I am self taught and I use autocad to make amendments to drawings I have inherited from the autocad expert who left the company 4 years ago. I have just returned from a 2 week break and there is a problem with the autocad programme. It opens OK and I can open drawings no problem. However, whatever command I select, causes the programme to crash/close. An autodesk error box appears which I have filled in and sent off to Autodesk but have had no reply from them.
    I have completed a system restore on the computer, but that has not helped. Not sure what else I can do?
    Thanks in advance.

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,815

    Default

    Do a Repair you need your cd etc run setup, it will basicly reload autocad but keep a lot of your settings.
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,447

    Default

    Does AutoCAD crash if you start a new drawing as well?

    Do you get an error message when AutoCAD crashes? If so what is the exact wording of the message?

    Are you on Subscription?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  4. #4
    Full Member
    Using
    AutoCAD LT 2014
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    35

    Default

    Hi,
    I am not on a subscription. Once I close the welcome screen whatever I do next closes the programme. I cannot even click on "sign in" to access updates, the programme closes. There are no error messages, just the error report form appears. I have the CD should I try BIGAL's suggestion? Thanks.

  5. #5
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,447

    Default

    Yes, I would start with the REPAIR option first. It should not require the CD. Access it via the Windows Start button > Control Panel > Programs and Features.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  6. #6
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,795

    Default

    Any error messages?

    AutoCAD 2014LT wasn't designed for Windows 10, I would look into Windows 10 as the source. Were there any updates to anything while you were gone? Somebody did something most likely, is there an IT person/department?

    If a repair or reinstall of AutoCAD doesn't work, look into Windows and/or other programs that were changed and/or updated.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  7. #7
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,795

    Default

    I have moved your thread to the AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks Forum.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  8. #8
    Full Member
    Using
    AutoCAD LT 2014
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    35

    Default

    Hi,

    Have tried the repair, but no joy. I can load DWG files OK but as soon as I click on a command the programme closes. I reloaded all the windows updates over the last couple of weeks and ensured that the driver updates were not included. Obviously I could not stop the updates themselves. I assume that there must have been something in the windows updates that have caused this, but I cannot stop cancel or stop the updates? I do not have easy access to an IT Dept. My other option is to load autocad onto another PC. I have contacted Autodesk and asked for a password to allow me to reinstall the software onto another PC, but have not heard back from them?

  9. #9
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,447

    Default

    Yes, it is possible to block Windows' updates from automatically installing but I wouldn't recommend it as some updates are deemed critical. If you do elect to block automatic installation then you have to read up on what each update addresses then decide whether or not you want to install the update. The majority of people don't have the time nor the desire to do this.

    AutoDesk does not issue passwords for installing AutoCAD. When the program is installed the user is asked if they want to obtain an activation code. This is done automatically via your Internet connection. If you do not request an activation code you basically have 30 days of trial use before you are locked out of the program.

    I doubt you will hear back from AutoDesk since AutoCAD 2014, as previously mentioned, was not designed to be supported by Windows 10. In other words, you are on your own; AutoDesk will not be tossing you a life preserver.

    You might benefit from also reading about the recommended uninstall and reinstall procedures for AutoCAD.

    https://knowledge.autodesk.com/suppo...rocedures.html

    When you did the system restore did you go back more than two weeks in time?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  10. #10
    Full Member
    Using
    AutoCAD LT 2014
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    35

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi, I created a restore point in July 2017. I selected it and restored the system. I did notice that when the PC restarted it said words to the effect " your system has been restored to 29 August" todays date? So I am not sure if the restore action was successful? Either way the problem with autocad still remains.
    My last chance is that autodesk will send me another activation code for the software I have.

Similar Threads

  1. Crashing
    By finn379 in forum AutoCAD General
    Replies: 17
    Last Post: 13th Jan 2012, 04:43 pm
  2. C3D crashing
    By Openantics in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 3
    Last Post: 26th Apr 2011, 02:05 am
  3. MEP is crashing!!!!
    By Interspace 2003 in forum MEP
    Replies: 3
    Last Post: 20th May 2010, 10:05 pm
  4. My CAD keeps crashing!
    By MRAKA in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 21
    Last Post: 28th May 2009, 04:29 pm
  5. Cad crashing
    By donahd in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 0
    Last Post: 16th Feb 2005, 05:03 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts