+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member BOB'27T's Avatar
    Computer Details
    BOB'27T's Computer Details
    Computer:
    Dell Precision 690
    Monitor:
    Dual 21" Dell
    Using
    Civil 3D 2009
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tavares,Florida
    Posts
    416

    Default Adding global width to a circle

    Registered forum members do not see this ad.

    Here's a little trick I learned a while back. I needed to add thickness to a circle & found a slick way to do it. Here goes: Start by making a polygon with 4 sides. Check inscribed in circle when prompted. Next specify your radius. That will create a square. Then select polyline edit, then select fit, then width. Tah Dah! You have a circle with a global width!
    "Those Who Pay Attention Will Be Rewarded"

  2. #2
    Junior Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Default

    great tip - saved me today

  3. #3
    Forum Newbie
    Discipline
    Manufacture
    King Louie's Discipline Details
    Occupation
    Draftsman, steel industry
    Discipline
    Manufacture
    Details
    I work in the drafting/detailing department for a major construction manufacturer. I am a detailer/checker and a program tester for our CAD package.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    5

    Default

    The DONUT command can probably also give you a similar result. Specify the inner and outer dimensions, and voila!

  4. #4
    Forum Newbie
    Computer Details
    Omer Saif's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    HP
    RAM:
    8 GB
    Discipline
    Architectural
    Omer Saif's Discipline Details
    Occupation
    Engineering Techician
    Discipline
    Architectural
    Details
    Architecture, Urban Planning, Landscape
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Bahrain
    Posts
    7

    Default

    Thanks ... ..

  5. #5
    Forum Newbie
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    1

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    That helps a lot! Thanks

Similar Threads

  1. Draw Polyline with global width?
    By comcu in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 2
    Last Post: 2nd Jul 2008, 10:32 am
  2. Create a circle with a width
    By AutoCAD Tips Blog in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 30th Nov 2007, 11:10 pm
  3. Replies: 0
    Last Post: 24th Jan 2007, 11:10 pm
  4. Polylines with Global Width to Boundaries
    By daiharv in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 3
    Last Post: 20th Dec 2006, 10:00 am
  5. global width lines
    By drahcir in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 19th Oct 2006, 12:48 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts