+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Forum Newbie Rewind's Avatar
    Discipline
    Electrical
    Rewind's Discipline Details
    Occupation
    Sr. CAD Operator
    Discipline
    Electrical
    Details
    High voltage power lines, substations, sports lighting
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Mississippi
    Posts
    7

    Question Automatic Save Gets Turned Off

    Registered forum members do not see this ad.

    Working in Acad 2015, I go into the TOOLS/OPTIONS/OPEN and SAVE and check the box for automatic save and set a time (10 minutes) click apply, then ok. All is well for several weeks maybe a month or more then somehow the automatic save gets turned off. I go back in to check and the automatic save box is unchecked and the time is set at 0.

    Am I somehow inadvertently turning it off with some misplaced key strokes? The only way I know to turn it off is to go into the tools and uncheck the automatic save box.

    Any help will be greatly appreciated!!!

  2. #2
    Forum Deity Dana W's Avatar
    Computer Details
    Dana W's Computer Details
    Operating System:
    Windows 8 64 bit
    Computer:
    Dell XPS ONE 2710
    Motherboard:
    Dunno
    CPU:
    Intel I-5 3330S @ 2.7 Ghz
    RAM:
    6 Gb
    Graphics:
    On board barely adequate
    Primary Storage:
    1 Terrabyte
    Secondary Storage:
    1 Terrabyte external
    Monitor:
    All in one 27" touch & pen
    Discipline
    Construction
    Dana W's Discipline Details
    Occupation
    Architectural Millwork Designer/Draftsman
    Discipline
    Construction
    Details
    Custom commercial millwork.
    Using
    AutoCAD LT 2018
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Oviedo, Florida
    Posts
    4,703

    Default

    The culprit may be Windows updates. They have been known to reset some system variables. I can only suggest to check it once in awhile.
    The S197 gen Ford Mustang, and the F-4 Phantom both prove the same theory. "With enough power applied, a school bus will fly."

  3. #3
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,795

    Default

    I leave mine turned off.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  4. #4
    Forum Newbie Rewind's Avatar
    Discipline
    Electrical
    Rewind's Discipline Details
    Occupation
    Sr. CAD Operator
    Discipline
    Electrical
    Details
    High voltage power lines, substations, sports lighting
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Mississippi
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Dana W View Post
    The culprit may be Windows updates. They have been known to reset some system variables. I can only suggest to check it once in awhile.
    Hummmm..............didn't think of that. You may be right, I've noticed a couple of other "quirks" that have shown up recently.

  5. #5
    Super Member bjenk8100's Avatar
    Computer Details
    bjenk8100's Computer Details
    Operating System:
    windows 8 64 bit
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    622

    Default

    you will learn the autocad Gods like to have fun every now and then. especially when you get into annotative stuff

  6. #6
    Forum Newbie Rewind's Avatar
    Discipline
    Electrical
    Rewind's Discipline Details
    Occupation
    Sr. CAD Operator
    Discipline
    Electrical
    Details
    High voltage power lines, substations, sports lighting
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Mississippi
    Posts
    7

    Default

    I think it must be something with the updates. Friday at quitting time everything was ok, this morning when I came in I checked and sure enough the setting has been cleared.

  7. #7
    Forum Newbie Rewind's Avatar
    Discipline
    Electrical
    Rewind's Discipline Details
    Occupation
    Sr. CAD Operator
    Discipline
    Electrical
    Details
    High voltage power lines, substations, sports lighting
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Mississippi
    Posts
    7

    Default

    I meant to say "automatic updates". (couldn't edit my post)

  8. #8
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,795

    Default

    Do they run registry cleaners where you work? Do you have some third party AutoCAD add-ons? Run any LISP?

    I find it unlikely a Windows update causes this so frequently, though I guess it's still possible, try turning off Automatic updates.

    Do you have all service packs, hotfixes, etc. for AutoCAD 2015?

    Ctrl+S is all you need anyway.

    You might try THIS.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  9. #9
    Junior Member
    Computer Details
    Atropyne's Computer Details
    Computer:
    Dell Precision T7810
    CPU:
    Intel Xeon CPU E5-1630 v4 @3.70GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro M4000
    Monitor:
    Dual Dell whatevers
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Atropyne's Discipline Details
    Occupation
    Designer/Engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Using
    MEP 2018
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    California
    Posts
    12

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    We were having a problem with autosave turning off up until ACAD 2016. The lisp that SLW210 links to above works amazing.
    It was with that lisp that we found out running publish was turning it off (at least here in this office). I figured it was a setting to prevent an autosave running while a publishing is going and possibly causing your ACAD to freak out and lag or crash.

Similar Threads

  1. Automatic plots after every save
    By BiggBlue62 in forum Autodesk Inventor
    Replies: 1
    Last Post: 24th Dec 2014, 12:21 am
  2. Automatic Save File Location Problem
    By cadiehl in forum AutoCAD General
    Replies: 7
    Last Post: 30th May 2013, 05:56 pm
  3. Replies: 6
    Last Post: 26th Jul 2012, 08:28 pm
  4. Automatic save in 2008
    By Alspos in forum Autodesk Inventor
    Replies: 6
    Last Post: 4th Oct 2007, 09:19 pm
  5. Fatal error during automatic save or manual save
    By Autodesk in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 11th Sep 2006, 08:50 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts