+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Computer Details
    mjavy7's Computer Details
    Operating System:
    Win7 Pro 64-bit
    Computer:
    Lenovo Think Pad
    Motherboard:
    Lenovo
    CPU:
    i7 4710MQ @ 2.5GHz
    RAM:
    16.00GB
    Graphics:
    stock
    Primary Storage:
    500 GB
    Secondary Storage:
    10T
    Monitor:
    22's
    Discipline
    Construction
    mjavy7's Discipline Details
    Occupation
    Concrete Formwork Designer
    Discipline
    Construction
    Details
    Civil, Structural, Commercial, Residential, Multi-Family, High Rise, Condominiums, Energy, Industrial
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Riverview, Florida
    Posts
    23

    Default Leader sub menu modification

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello All!
    I would like to add another command to the pop up sub-menu (see attached image) that come up when you place your courser over a leader.

    AUTOCAD LEADER.jpg

    I would like ADD the option to remove a leader right in this sub-menu.
    Is this possible?

    Here is the command that I think I need to add to this menu.
    ^C^C_MLEADEREDIT _R

    If this possible how do I get it done?

    Thanks in advanced.

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,901

    Default

    If you type CUI you get into the menu's you can add extra menu items into a menu use COPY & Paste (right click on menu item) then edit the copied item to your required command. I dont do things that way I have custom menus and throw away all the stuff I dont want. eg 1 menu = 3 menu's of commands 99% of the stuff I use very day.
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Junior Member
    Computer Details
    mjavy7's Computer Details
    Operating System:
    Win7 Pro 64-bit
    Computer:
    Lenovo Think Pad
    Motherboard:
    Lenovo
    CPU:
    i7 4710MQ @ 2.5GHz
    RAM:
    16.00GB
    Graphics:
    stock
    Primary Storage:
    500 GB
    Secondary Storage:
    10T
    Monitor:
    22's
    Discipline
    Construction
    mjavy7's Discipline Details
    Occupation
    Concrete Formwork Designer
    Discipline
    Construction
    Details
    Civil, Structural, Commercial, Residential, Multi-Family, High Rise, Condominiums, Energy, Industrial
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Riverview, Florida
    Posts
    23

    Default

    I will try it this morning. Thanks Bigal.

  4. #4
    Junior Member
    Computer Details
    mjavy7's Computer Details
    Operating System:
    Win7 Pro 64-bit
    Computer:
    Lenovo Think Pad
    Motherboard:
    Lenovo
    CPU:
    i7 4710MQ @ 2.5GHz
    RAM:
    16.00GB
    Graphics:
    stock
    Primary Storage:
    500 GB
    Secondary Storage:
    10T
    Monitor:
    22's
    Discipline
    Construction
    mjavy7's Discipline Details
    Occupation
    Concrete Formwork Designer
    Discipline
    Construction
    Details
    Civil, Structural, Commercial, Residential, Multi-Family, High Rise, Condominiums, Energy, Industrial
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Riverview, Florida
    Posts
    23

    Default

    Bigal, I need more help.
    I went to the CUI and can not find the menu that I think I need.
    I went to:
    "ACAD" --> "Shortcut Menus" --> "MLeader Object Menu" and there is nothing in there like the picture above (1st post).

    Am I in the correct place/menu?

    A better explanation will be highly appreciated.

    Thanks in advanced.

  5. #5
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,901

    Default

    I knew you would come back, I really dont touch the Acad menu's but rather have custom ones so I would add what you want to a custom one. I just had a real quick look at it and it seemed possible as copy a command is an option in the CUI.

    I may have time over weekend to look further which menu was it ?
    A man who never made mistakes never made anything

  6. #6
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    735

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by mjavy7 View Post
    Bigal, I need more help.
    I went to the CUI and can not find the menu that I think I need.
    I went to:
    "ACAD" --> "Shortcut Menus" --> "MLeader Object Menu" and there is nothing in there like the picture above (1st post).

    Am I in the correct place/menu?

    A better explanation will be highly appreciated.

    Thanks in advanced.
    The "Shortcut Menu → MLeader Object Menu" is the one available when you right-click after selecting a MLeader Object.
    You can add your command macro in there, but the one you have displayed above is displayed when hovering over a grip on a selected MLeader Object. Those menus cannot be modified in the CUI.
    Layer 0 for ByBlock Block entities, everything else ByLayer. So many issues can be solved with good templates.

Similar Threads

  1. Leader to Multi-Leader and auto attaching with closet Dtext or Mtext
    By kite15 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 22nd Mar 2016, 10:08 am
  2. Leader annotation bind to leader
    By wimal in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 15th Jul 2013, 07:35 am
  3. Replies: 0
    Last Post: 5th Apr 2012, 08:15 pm
  4. Modification of Dimension, Text, MText, Leader, ect..
    By Benjo in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 3
    Last Post: 4th Feb 2011, 09:30 pm
  5. Double-Click Leader Menu..
    By hardwired in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 25th Jun 2008, 12:49 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts