+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Forum Newbie
    Discipline
    Transport
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3

    Unhappy Block Library only partially loading! Help!

    Registered forum members do not see this ad.

    I made a Block Library with 4 objects in it, which I proceeded to insert into a drawing. However, only 2/4 of the objects inserted. The layers are not frozen, locked, or invisible.

    I've attached two screenshots.

    Please help me! I've been messing with this for hours.

    Capture1.jpgCapture2.jpgCapture1.jpgCapture2.jpg

  2. #2
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,957

    Default

    Can you post the .dwg?
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  3. #3
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,731

    Default

    Did you try a Zoom > Extents? Perhaps the block insert point was far removed from the actual block itself.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  4. #4
    Forum Newbie
    Discipline
    Transport
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3

    Default

    Wow, it was there. I can't believe I didn't try that. Any idea how it became so far removed from the other blocks in the block library? They were designed in a specific order and proximity, but two of them ended up in two different places, extremely far away, while the other two were placed where I expected.

  5. #5
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,731

    Default

    Someone (not you of course) decided that the basepoint for each block was going to be something other than right on the block itself. It could even be 0,0 but the block entities could have been meters or miles away from 0,0 when WBLOCK was invoked.

    FYI - always try the obvious first.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  6. #6
    Forum Newbie
    Discipline
    Transport
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3

    Default

    It's strange because whenever I upload the block library into other drawings, it's exactly as I expect. Anyhow - thanks for your help.

  7. #7
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,731

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    The CAD gods work in mysterious ways. Not for me to explain why.

    Glad you found what you were looking for. You're entirely welcomed.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

Similar Threads

  1. Block Library
    By GemmaEBaird in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 10
    Last Post: 12th Jan 2015, 02:27 pm
  2. Block only partially displays on other PCs
    By 3smees23 in forum AutoCAD General
    Replies: 11
    Last Post: 19th Jun 2013, 05:21 pm
  3. Xref block only partially visible in viewport
    By kippax in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 28th Apr 2011, 02:53 pm
  4. block library
    By alijahed in forum AutoCAD General
    Replies: 7
    Last Post: 23rd Nov 2009, 04:12 am
  5. Block Library
    By BWells in forum Feedback
    Replies: 18
    Last Post: 5th Nov 2008, 10:53 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts