+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member
    Discipline
    Construction
    wimal's Discipline Details
    Occupation
    cadoperator
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    sri lanka
    Posts
    492

    Default Correct font style not loading

    Registered forum members do not see this ad.

    I have created a font style named MY Standard and load font Arial narrow.
    But some times when copy and paste the text that in the same drawing,the instead of Arial narrow it loading some other font type even Arial narrow fonts are available. How can I stop this error.

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,851

    Default

    You copy/paste text in the same drawing or between two different drawings?

    You're telling us that there are two or more fonts named Arial Narrow and they look different from each other?

    Is "My Standard" a font style that is included as part of your template file?
    Last edited by ReMark; 23rd Jan 2018 at 01:57 pm.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    808

    Default

    My guess is there already was a Text Style named MY Standard in the drawing associated with a different font.

    Best way to avoid this is to use descriptive Text style names like "Arial Narrow" instead of "MY Standard". Then there's never any question what font is assigned to your Text Styles.
    Layer 0 for ByBlock Block entities, everything else ByLayer. So many issues can be solved with good templates.

  4. #4
    Senior Member
    Discipline
    Construction
    wimal's Discipline Details
    Occupation
    cadoperator
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    sri lanka
    Posts
    492

    Default

    Thanks for advice of both of you. When the next time it happened I will send a screen shot to ex-plane the problem.
    http://www.cadtutor.net/forum/showth...displays-wrong The same problem happening to me also.

  5. #5
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,542

    Default

    Quote Originally Posted by wimal View Post
    But some times when copy and paste the text that in the same drawing,the instead of Arial narrow it loading some other font type even Arial narrow fonts are available. How can I stop this error.
    Note that TextStyles and Fonts are not the same thing.

    You can create a TextStyle named "MY Standard" and assign it the font "Arial Narrow"
    Then your co-worker can create a TextStyle named "MY Standard" and assign the font "Calibri" (or txt.shx, or romand.shx, etc)

    The name of the TextStyle "MY Standard" is only a name. The font assigned to that TextStyle determines how it will look, in a given drawing.
    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

  6. #6
    Senior Member
    Discipline
    Construction
    wimal's Discipline Details
    Occupation
    cadoperator
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    sri lanka
    Posts
    492

    Default

    The font type Arial is available. But loading arialn.ttf this is the error.
    Attached Images

  7. #7
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    808

    Default

    Quote Originally Posted by wimal View Post
    The font type Arial is available. But loading arialn.ttf this is the error.
    The gold triangle means it cannot be found. If you change the Font to Arial, save and close then try to change it back it will not be listed. Check you Windows Fonts folder, it's not in there either.
    This drawing or the template it was created with had that added by someone who had access to ARIALN.TTF, but for now at least you don't.

    You really need to stick with matching Text Style names, bet I can guess what fonts ROMANS and Simplex have assigned to them. AutoCAD can be as easy as you let it be.
    Layer 0 for ByBlock Block entities, everything else ByLayer. So many issues can be solved with good templates.

  8. #8
    Senior Member
    Discipline
    Construction
    wimal's Discipline Details
    Occupation
    cadoperator
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    sri lanka
    Posts
    492

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Thanks TOMBU for your advice.

Similar Threads

  1. Font correct in style, displays wrong
    By Tiger in forum AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    Replies: 9
    Last Post: 8th May 2017, 10:07 pm
  2. I need a lisp to correct all damage text font in dwg file ??::
    By hosyn in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 10th Nov 2014, 06:01 am
  3. Friday Teaser - Font style changing in text style
    By feargt in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 4
    Last Post: 23rd Jul 2010, 09:39 am
  4. Font Style
    By rodbuilder in forum AutoCAD General
    Replies: 19
    Last Post: 19th Jan 2010, 11:29 pm
  5. Style vs Font
    By johnengineer in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 5
    Last Post: 9th Jul 2007, 05:20 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts