+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Forum Newbie
    Discipline
    Architectural
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    6

    Default Can you buy Autocad 2016

    Registered forum members do not see this ad.

    ?


    Sent from my SM-J700T using Tapatalk

  2. #2
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    6,056

    Default

    Welcome to CADTutor JDM4040.

    Not legally, and if anybody claims otherwise, they are lying, or maybe just smarter than me.
    Forum members will not assist in any pirating issues.
    There are lots of threads describing free alternates to Autocad on the forum, do a search.

    Subsequent posts have brought some alternate scenarios to light, and corrections to my blanket statement.
    Last edited by Dadgad; 29th Jan 2018 at 04:14 pm.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  3. #3
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,794

    Default

    Dadgad not quite right if you buy a company outright and they have 2016 then legally you own it. As I said complete company not just its software and that must be the last upgrade that company had obtained. If it has say 2017 then yes its illegal to sell the older version. Autodesk did recognise software transfer but its getting more complicated generally around a winding up of a business.
    A man who never made mistakes never made anything

  4. #4
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,152

    Default

    Actually, you can legally buy AutoCAD 2016, (that's why they are still selling them and not being prosecuted), getting the Authorization code from Autodesk is another matter.

    Subscribers, used to get the option to use 3 versions back (not sure if that's still available), so a reseller may be able to set you up legally.

    Yes, it is also possible to buy a company and own the software legally and maybe get the authorization code from Autodesk, they are not required to do so in that case, either.

    It is now available to pay by the month for Autodesk products, there are other really good CAD options that are much cheaper (some even FREE) and if you're a student free options for Autodesk as well, if you are in business using CAD, why try saving a few $$$$, just get the latest, it's usually not that much in the grand scheme of things.

    Call a reseller and see what options you have in your budget.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  5. #5
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,604

    Default

    Quote Originally Posted by JDM4040 View Post
    ?

    What country are you in?
    In some parts of the world, it appears to be on the up and up.
    Ref:
    * https://www.techdirt.com/articles/20...you-cant.shtml
    * http://www.worldcadaccess.com/blog/2...are-in-eu.html
    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

  6. #6
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,604

    Default

    Quote Originally Posted by SLW210 View Post
    Yes, it is also possible to buy a company and own the software legally and maybe get the authorization code from Autodesk, they are not required to do so in that case, either.
    If you are purchasing a business, whose assets include perpetual Autodesk licenses, I suppose there could be a legal loophole by which Autodesk could say "no", but why would they?
    Never seen it happen. Source: Been on the buyer side of a few of these situations.
    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

  7. #7
    Forum Newbie
    Discipline
    Architectural
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by rkmcswain View Post
    If you are purchasing a business, whose assets include perpetual Autodesk licenses, I suppose there could be a legal loophole by which Autodesk could say "no", but why would they?
    Never seen it happen. Source: Been on the buyer side of a few of these situations.
    Thanks for the information. They make it so hard for small companies and single people to get back into the field to purchase it on their own it's just so expensive. Thank you


    Sent from my SM-J700T using Tapatalk

  8. #8
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,794

    Default

    Like SLW210 Drafsight is free can not get much cheaper than that. Software is an expense of a company, Again like SLW210, you can get Autocad paying by the month and its the latest version.
    Last edited by BIGAL; 30th Jan 2018 at 11:48 am.
    A man who never made mistakes never made anything

  9. #9
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,853

    Default

    There are also good, low cost, alternatives such as Bricscad that comes in three versions all of which are 25% of the price of their AutoDesk counterparts. These AutoCAD clones come with 90-95% of the feature set and they both read and write to the >DWG file format. Depending on the version you may have the ability to run lisp as well.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm retired now.....not dead. I have a few working brain cells left.

  10. #10
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,604

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by JDM4040 View Post
    .... it's just so expensive. .
    Unless you are contractually bound to use "AutoCAD", why not look at less expensive alternatives?
    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

Similar Threads

  1. how to migrate custom toolbar with macro from autocad 2016 to autocad 2017
    By eyal in forum The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    Replies: 3
    Last Post: 13th Jan 2017, 03:27 am
  2. How to bring commands from CUI into Autocad Ribbons Autocad 2016
    By Sengna in forum The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    Replies: 10
    Last Post: 11th Feb 2016, 02:50 pm
  3. AutoCAD 2016
    By Honda Matt in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 8th Jan 2016, 10:59 pm
  4. Recreating the AutoCAD Classic Workspace in AutoCAD 2015 & 2016
    By The CAD Geek Blog in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 1
    Last Post: 10th Nov 2015, 02:00 pm
  5. AutoCAD 2016
    By jdits7 in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 26th Mar 2015, 02:29 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts