+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Forum Newbie
    Discipline
    Construction
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Canada
    Posts
    5

    Default Convert Bentley DTM to Land XML

    Registered forum members do not see this ad.

    I have 2 Inroads DTM surfaces I need converted to Land XML. Have looked all over for places that have Bentley so I can convert the files but not having any luck.
    Looking for someone who can do this, I can dropbox the files. Thx

  2. #2
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,818

    Default

    The easiest way is to convert the Bently DTM to 3D faces then in CIV3d make a surface from 3dfaces. Just me but I avoid using xml it leaves snail trails when used as surface input method we have had error messages about not able to find xml and so on after creating a surface.

    This should take about 2 minutes.
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Forum Newbie
    Discipline
    Construction
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Canada
    Posts
    5

    Default

    I don’t have inroads , nor do I know anyone who does. No one uses this software in my area. Who I received the DTM files from will not convert the files into any other format for us either.
    So DTM is what I have to work with , I know it can be converted like you mention which is fine , but I need Inroads to do that i believe.

  4. #4
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,818

    Default

    Understand now we dont have microstation, some one will be able to help.
    A man who never made mistakes never made anything

  5. #5
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,157

    Default

    I have moved your thread to the Civil 3D & LDD Forum.

    Why is the supplier not willing to send the LandXML files?

    I thought Civil3D could import InRoads files. Did you check the Help file in Civil3D? Maybe A360?

    I found these.

    https://knowledge.autodesk.com/suppo...3426df517.html

    https://knowledge.autodesk.com/suppo...cc8a516bf.html

    https://knowledge.autodesk.com/suppo...004F5-htm.html
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  6. #6
    Forum Newbie
    Discipline
    Construction
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Canada
    Posts
    5

    Default

    No they won't convert and send the XML's, it's our wonderful provincial government who made the files.
    In Civil 3D You need a Subscription Extension to gain access to the civil engineering data translator to be able to import DTM into Civil 3D which I don't have as well, and same problem as I have with Inroads, I can't find anyone else with civil 3D who has a current subscription with the data translator.

  7. #7
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,818

    Default

    Spent about an hour trying to find it and its hidden in service pack updates, its a case of sending to Autodesk and they send back not a do it yourself. I struggle with our IT blocking stuff so not sure I can help. It is at the very bottom of all the upgrades the Autodesk web site did not help. For anyone else www.autodesk.manange.com who has subscription.
    A man who never made mistakes never made anything

  8. #8
    Junior Member
    Computer Details
    Pointdump's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro
    Discipline
    Construction
    Pointdump's Discipline Details
    Occupation
    Carpenter
    Discipline
    Construction
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    23

    Default

    JDog,

    Please post your DTM's. (Dropbox w/link?) I'll figure out how to translate them to XML's. I only have Civil 3D 2018. Is that OK?

    Dave

  9. #9
    Quantum Mechanic BIGAL's Avatar
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    10,818

    Default

    For anyone interested official site https://knowledge.autodesk.com/suppo...792C6-htm.html
    A man who never made mistakes never made anything

  10. #10
    Forum Newbie
    Discipline
    Construction
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Canada
    Posts
    5

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    https://www.dropbox.com/s/zq6ton4gv6...g-AIR.dtm?dl=0


    https://www.dropbox.com/s/0erkvjymyx...g-Spr.dtm?dl=0


    Hopefully that works. I normally dropbox with known emails to share with. From what I read you should be able to download from this but not 100% certain if you can "alter" the file. Let me know if not. Thanks for any help Dave, very much appreciated. 2018 should be fine.
    First file is 23mb, second is 52bm.

Similar Threads

  1. Autodesk and Bentley licensing changes
    By CAD Panacea in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 25th Jun 2015, 03:20 pm
  2. Autodesk and Bentley
    By rkmcswain in forum CAD Management
    Replies: 19
    Last Post: 3rd Mar 2014, 10:54 pm
  3. Bentley
    By Primal Scientist in forum AutoCAD General
    Replies: 12
    Last Post: 5th Feb 2009, 01:45 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts