+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    169

    Default Layer transparency doesn't work on my CAD

    Registered forum members do not see this ad.

    hello

    I have Autocad 2015 and plan and simple, the layer transparency doesn't work.
    I set the transparency of a layer to be 80, and the hatch on it doesn't change at all.
    I opened the same DWG in another PC with another CAD ( MAP 2014) and the transparency works...

    Is this fixable?

  2. #2
    Super Member halam's Avatar
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    697

    Default

    Did you check the transparencydisplay setting?


    https://knowledge.autodesk.com/suppo...A0D0C-htm.html
    Modelling is done with two hands, 2d & 3d. Let it work together..
    https://twitter.com/halammerts

  3. #3
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,566

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Make sure TRANSPARENCY is turned on. By default this button is HIDDEN.
    How to turn it on? See this: http://cadpanacea.com/wp/?p=2138 -- and scroll down to where it says STATUS BAR.

    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

Similar Threads

  1. Selecting objects by color doesn' work if the object's color is "by layer"
    By ALIEN1952 in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 7
    Last Post: 9th May 2016, 07:37 pm
  2. Drop down layer menu doesn't work in AutocadLt
    By hoptrinh in forum AutoCAD LT
    Replies: 3
    Last Post: 20th Jan 2016, 02:45 am
  3. Locked layer transparency
    By beardking in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 22nd Nov 2010, 02:48 am
  4. Layer transparency
    By wpt in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 4th Jan 2010, 07:43 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts