+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    169

    Default CAD 2015 gets stuck

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello,

    Premise: nothing is wrong with my PC, good office machine.
    my Autocad2015 gets stuck on specific tasks, for example when i select a block within a DWG, when i open up a DWG larger than usual.. it just hangs there for a few minutes making every task really challenging..

    how would I start to look to fix this?
    many thanks!

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,865

    Default

    When did the problem first occur?

    What changed recently?

    What is the source of the drawings you are attempting to open?

    Are drawing file sizes abnormally large?

    Do you routinely clean your drawings?

    This is a networked computer is it not? Does anyone else in the office have a problem opening the same drawings? Have you spoken to your IT department?

    What troubleshooting steps have you taken thus far?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    HP Z240
    CPU:
    i7-7700k @ 4.20GHz
    RAM:
    64GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro P1000
    Primary Storage:
    0.5TB SSD
    Secondary Storage:
    1TB SATA
    Monitor:
    Vizio 40"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2019
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    4,572

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    If you can repeat this delay on demand, then get ready to do so, then unplug your network cable (and make sure no WiFi connections are enabled) - then try again.
    Does the delay still happen?
    R.K. McSwain
    CAD Panacea | twitter

Similar Threads

  1. I'm stuck, please help.
    By jonathann3891 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 12th Jun 2015, 06:28 pm
  2. Can AutoCAD 2015 be used with Visual Studio 2015?
    By muck in forum .NET, ObjectARX & VBA
    Replies: 14
    Last Post: 22nd Feb 2015, 07:56 pm
  3. Importing an Autocad 2015 3D dwg file into Inventor 2015
    By dalzielcad in forum Autodesk Inventor
    Replies: 2
    Last Post: 30th Jan 2015, 07:42 pm
  4. Everything is stuck
    By NUBBZ143 in forum Autodesk Inventor
    Replies: 4
    Last Post: 26th Oct 2008, 03:44 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts