+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member ammobake's Avatar
    Computer Details
    ammobake's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64bit
    Computer:
    HP 2240 SFF Workstation
    Motherboard:
    HP
    CPU:
    Intel Xeon CPU E3-1225 v5 @ 3.30ghz, 3.30ghz
    RAM:
    18 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia NVS 510
    Primary Storage:
    Confidential
    Secondary Storage:
    Confidential
    Monitor:
    4 total (2 - 27 in monitors below, 2- 22 in monitors on top)
    Discipline
    Construction
    ammobake's Discipline Details
    Occupation
    CAD Drafting & Architecutural Design (gov/military)
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Fairbanks, Alaska
    Posts
    206

    Default Revision Cloud in Microstation Powerdraft

    Registered forum members do not see this ad.

    My question is how to draw a revision cloud in Microstation Powerdraft.
    Microstation has a Tools menu that had a cloud draw tool that you couldn't miss - even had a cloud symbol next to the command. I do not see such a tool in Powerdraft.


    So the look and feel of powerdraft is very similar to Microstation, only without the 3d editing capabilities. Thus, Powerdraft is very different with regards to the ribbons and toolbars.


    I was thinking maybe they removed the cloud tool but this makes zero sense when you consider a revision cloud is a standard 2D entity and Powerdraft is designed for 2D drafting and annotation.


    In Powerdraft, there is no "TOOLS" button to find the cloud tool like there is in Microstation. Google searches just took me to examples of this in Microstation v8i(which I already know).

    My invoice tells me to use "Bentley Cloud Services" for support but a quick search just brings up a definition of a revision cloud....

    You used to also be able to draw a smartline in Microstation v8i and convert it to a cloud using the cloud tool, you could also change the radius of the cloud, invert the cloud, etc. all in one place.


    In Powerdraft there is no option to convert a Smartline to a cloud and there is no default linetype for a basic revision cloud either. (A smartline is basically like a polyline in AutoCAD).


    I sent in a ticket to the help desk but being the weekend I'm sure I won't hear back today.

    But I was curious if anyone here has had experience with the cloud tool in Powerdraft and where to locate it?


    Powerdraft uses an annotation ribbon (very similar to how AutoCAD uses ribbons in later versions over the last few years).
    But the ribbon does not have any options for revisions clouds. Just text and callouts.


    Thank you!


    ChriS

  2. #2
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,040

    Default

    They used to just call it (in Microstation) Cloud and should be on the annotation ribbon. IIRCC, used to need an add-on until several years ago. Try the Bentley Forums for Powerdraft might be better.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  3. #3
    Senior Member ammobake's Avatar
    Computer Details
    ammobake's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64bit
    Computer:
    HP 2240 SFF Workstation
    Motherboard:
    HP
    CPU:
    Intel Xeon CPU E3-1225 v5 @ 3.30ghz, 3.30ghz
    RAM:
    18 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia NVS 510
    Primary Storage:
    Confidential
    Secondary Storage:
    Confidential
    Monitor:
    4 total (2 - 27 in monitors below, 2- 22 in monitors on top)
    Discipline
    Construction
    ammobake's Discipline Details
    Occupation
    CAD Drafting & Architecutural Design (gov/military)
    Discipline
    Construction
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Fairbanks, Alaska
    Posts
    206

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Thanks! It is in the "Detailing" portion of the ribbon if anyone is curious. Teeny Tiny symbol there.


    -ChriS

Similar Threads

  1. Revision Cloud
    By TunzaGibbo in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 16
    Last Post: 18th Dec 2017, 01:22 pm
  2. Revision Cloud
    By nicolas in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 12
    Last Post: 13th Dec 2017, 04:57 am
  3. new linetype for revision cloud
    By mabo86 in forum Student Project Questions
    Replies: 12
    Last Post: 24th Oct 2012, 11:40 am
  4. Revision Cloud
    By sparkyuk in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 6
    Last Post: 23rd Oct 2008, 03:53 pm
  5. inverse revision cloud
    By Scale in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 5
    Last Post: 27th Sep 2007, 04:02 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts