+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Forum Newbie
    Discipline
    Civil
    Using
    AutoCAD not applicable
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    5

    Default AutoCAD on Apple Macbook

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi all,

    I am currently searching the market for a Apple MacBook. I am unsure which MacBook to go for which will be beneficial for the AutoCAD 2018 software. If anyone uses the MacBook for autocad could you please tell me which spec to look at and any pros and cons in using the software with a MacBook.

    Greatly appreciated
    Arun23

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,865

    Default

    System requirements regarding AutoCAD for Mac can be found here...https://knowledge.autodesk.com/suppo...-Mac-2018.html
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Super Member halam's Avatar
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    697

    Default

    What i understand AutoCAD for mac is only half the functions of a normal windows one. I would not leave windows for it.
    Modelling is done with two hands, 2d & 3d. Let it work together..
    https://twitter.com/halammerts

  4. #4
    Senior Member pendean's Avatar
    Computer Details
    pendean's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10 64it Pro
    Computer:
    Lenovo WorkStation
    Discipline
    Architectural
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Texas
    Posts
    131

    Default

    AutoCAD for MAC is basically LT with LISP, for the full price of AutoCAD for Windows. Not exactly a wise expenditure, but neither is Apple hardware.

    This may be all the OP needs, it is good enough for the majority of users on a MAC.
    --
    Dean Saadallah
    AutoCAD and LT User
    BLOG|TW|FB|PIN
    --

  5. #5
    Super Moderator f700es's Avatar
    Computer Details
    f700es's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro (W)/Windows 10 (H)
    Computer:
    Dell Optiplex 9020 (W)/ Dell Inspiron 570 (H)
    Motherboard:
    Intel (W)/AMD (H)
    CPU:
    Intel Core i7-4770 quad (W)/AMD Athlon 2 X4 (H)
    RAM:
    16 GB DDR3 (W)/ 6GB DDR3 (H)
    Graphics:
    nVidia Geforce GTX 645 (W)/nVidia GF GT430 (H)
    Primary Storage:
    256 gb SSD 0/ 1TB 1 (W)/1 TB (H)
    Secondary Storage:
    Seagate FreeAgent Go 320gb
    Monitor:
    Samsung P2770HD 28" LCD and Samsung B2430 (W)/Acer 28" LCD (H)
    Discipline
    Facilities Mgmt
    f700es's Discipline Details
    Occupation
    Space Database Admin
    Discipline
    Facilities Mgmt
    Details
    Archibus Management, Space planning, Design
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Winston-Salem, NC - USA
    Posts
    5,660

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Agree with the others. Just get a good PC laptop and get AutoCAD for Windows. Just bought my son a laptop for college (mech eng) and I got a 7gen core i7 HT quad, 8gb ram, 4gb GTX 1050, 120 gb ssd and 1 tb hdd 15.6" 1080 screen for $800. It will run ANY cad application he could want to use.
    Please do not PM me with CAD questions. Post your question on the forum. Our users are the best out there and you'll get the best possible answer to your question.

    - http://f700es.deviantart.com/gallery/ -


Similar Threads

  1. Is AutoCAD Compatible with Apple?
    By BigDog in forum Autodesk Software General
    Replies: 7
    Last Post: 30th Jul 2013, 01:23 pm
  2. Can I Some how Get AutoCad 2011 To Run On My MacBook?
    By moneenfan in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 3
    Last Post: 15th Jan 2011, 09:45 am
  3. Apple Air to run AutoCAD 2010
    By kenravon in forum AutoCAD General
    Replies: 6
    Last Post: 14th Jan 2011, 02:25 pm
  4. AutoCAD 2010 on my MacBook Pro
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 13th Nov 2009, 09:30 am
  5. For Sale Apple Macbook Pro 17".............$850
    By michael123 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 12
    Last Post: 29th Feb 2008, 09:26 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts