+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Senior Member studiorat's Avatar
    Using
    Land Desktop 2004
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    EAST COAST, CONNECTICUT
    Posts
    160

    Cool linetypes not showing up in viewport, HELP!!!

    Hey all
    I have been away from autocad for a while I got dumped into microstation, upon migrating back I have been stumped by simple things heres another simple one I can use a hand figuring out!! if yall would that is!!
    here it is
    open the viewport, scale it, pan around get it all nicey nice, now looking at special linetypes such as tree lines and hedges, they are in modelspace but not in paperspace in the VP, something is wrong because they appear in certain areas as straight lines no characteristics of the linetype it is supposed to be!!! there must be something else I need to do in the VP to allow them to be visible i did the ltscale thing in modelspace and that helped me get them in to modelspace at the correct size but nothing shows up in the vp PLEASE HELP

  2. #2
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro x64
    Motherboard:
    Intel DZ77RE-75K
    CPU:
    i7-3770K 3.50GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 2000
    Primary Storage:
    125GB SSD
    Secondary Storage:
    500GB SATA
    Monitor:
    ASUS 27" / ASUS 24"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    3,880

    Default

    Explore the PSLTSCALE system variable

  3. #3
    Senior Member studiorat's Avatar
    Using
    Land Desktop 2004
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    EAST COAST, CONNECTICUT
    Posts
    160

    Default

    tried the psltscale variable at was already at 1 reset to 0 and still nothing reset back to 1 and nothing what else could it be ?? deadline approaching !!

  4. #4
    Banned Alan Cullen's Avatar
    Using
    Map 3D 2009
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Cairns, Queensland, Australia
    Posts
    4,181

    Default

    then try setting ltscale for the viewport properties, and have ltscale in MS set to 1.

  5. #5
    Super Member Hedgehog's Avatar
    Computer Details
    Hedgehog's Computer Details
    Operating System:
    XP sp 3
    Motherboard:
    Asus NCL-DE/1U E7520
    CPU:
    2 x Intel Xeon 7150N
    RAM:
    8 x Kingston KHX6400D2K2/4G 4 GB PC2-6400
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 5500 1 GB Pci-X 16
    Primary Storage:
    2 x Seagte Barracuda 7200.10 320 GB HDD
    Monitor:
    ViewSonic VP2290b-2Black 22” LCD
    Using
    MEP 2009
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Any Pub, Derbyshire, UK
    Posts
    896

    Default

    Use LINETYPE to re-load all of your linetypes in (preferable fro acadiso.lin... they can get corrupted) & check a few entities in Properties to see that they don't carry a custom linetype scale. Then, as has been said, set PSLTSCALE to 1 & LTSCALE to 1.
    Only the lonely only ... PhotoGallery / Music

  6. #6
    Senior Member studiorat's Avatar
    Using
    Land Desktop 2004
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    EAST COAST, CONNECTICUT
    Posts
    160

    Default ok now what

    Quote Originally Posted by Hedgehog View Post
    Use LINETYPE to re-load all of your linetypes in (preferable fro acadiso.lin... they can get corrupted) & check a few entities in Properties to see that they don't carry a custom linetype scale. Then, as has been said, set PSLTSCALE to 1 & LTSCALE to 1.
    i tried that and when opening the acadiso tree lines and also hedge are not available in acadiso but are available when i type linetype and the dialog box opens up the linetypes are there but still nothing in paperspace vp I am truly confused

  7. #7
    Senior Member studiorat's Avatar
    Using
    Land Desktop 2004
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    EAST COAST, CONNECTICUT
    Posts
    160

    Default

    to alan cullens reply,
    how do I find the viewport properties??

  8. #8
    Super Member Hedgehog's Avatar
    Computer Details
    Hedgehog's Computer Details
    Operating System:
    XP sp 3
    Motherboard:
    Asus NCL-DE/1U E7520
    CPU:
    2 x Intel Xeon 7150N
    RAM:
    8 x Kingston KHX6400D2K2/4G 4 GB PC2-6400
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 5500 1 GB Pci-X 16
    Primary Storage:
    2 x Seagte Barracuda 7200.10 320 GB HDD
    Monitor:
    ViewSonic VP2290b-2Black 22” LCD
    Using
    MEP 2009
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Any Pub, Derbyshire, UK
    Posts
    896

    Default

    Quote Originally Posted by studiorat View Post
    i tried that and when opening the acadiso tree lines and also hedge are not available in acadiso but are available when i type linetype and the dialog box opens up the linetypes are there but still nothing in paperspace vp I am truly confused
    That's 'cos they aren't AutoCAD linetypes & therefore it sounds like it's struggling in the conversion... are there any in the acadiso.lin set that are similar that you could use?

    Oh... & Highlight the viewport & click on properties.
    Only the lonely only ... PhotoGallery / Music

  9. #9
    Banned Alan Cullen's Avatar
    Using
    Map 3D 2009
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Cairns, Queensland, Australia
    Posts
    4,181

    Default

    Click on the viewport, then type PROPERTIES. then in the properties dialogue box, look for Linetype scale. Set it for what you want plotted. e.g. if you want the plot scale to be 1:200, set linetype scale to 0.2.

  10. #10
    Senior Member studiorat's Avatar
    Using
    Land Desktop 2004
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    EAST COAST, CONNECTICUT
    Posts
    160

    Default not happening

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by Hedgehog View Post
    That's 'cos they aren't AutoCAD linetypes & therefore it sounds like it's struggling in the conversion... are there any in the acadiso.lin set that are similar that you could use?

    Oh... & Highlight the viewport & click on properties.
    thanx
    appreciated but in acadiso.lin there are no similar linetypes do I need to load autodesk survey in order to see them or will civil do!! I have the full version of civil running the treeline is offered under the special lines dropdown and I can draw them as such but .... ya know the rest; can I get the linetype as a download somewhere??
    Last edited by studiorat; 19th Nov 2007 at 04:15 pm.

Similar Threads

  1. Scale not showing up in viewport options
    By bgallagher in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 16th Oct 2008, 03:31 pm
  2. Hatch not showing
    By Tom Turner in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 22
    Last Post: 10th Aug 2007, 02:44 pm
  3. Replies: 2
    Last Post: 14th Jul 2006, 05:24 pm
  4. Selecting a viewport within a bigger viewport
    By edwin in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 2
    Last Post: 16th Nov 2005, 06:13 pm
  5. Linetypes in Model space are not showing up
    By fontainenine in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 16th Aug 2005, 10:15 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts