+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2007
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    15

    Default Can i taper a linetype?

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi, im using AutoCAD 2007 LT, and i need to know if anybody knows of a way to taper a batting linetype to depict cut-to-falls insulation?

    Cheers Guys

  2. #2
    Super Member Hedgehog's Avatar
    Computer Details
    Hedgehog's Computer Details
    Operating System:
    XP sp 3
    Motherboard:
    Asus NCL-DE/1U E7520
    CPU:
    2 x Intel Xeon 7150N
    RAM:
    8 x Kingston KHX6400D2K2/4G 4 GB PC2-6400
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 5500 1 GB Pci-X 16
    Primary Storage:
    2 x Seagte Barracuda 7200.10 320 GB HDD
    Monitor:
    ViewSonic VP2290b-2Black 22” LCD
    Using
    MEP 2009
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Any Pub, Derbyshire, UK
    Posts
    896

    Default

    Not to my knowledge... it's a complex linetype (unlike hidden or dashed) & doesn't change with polyline width the way other linetypes would.
    Only the lonely only ... PhotoGallery / Music

  3. #3
    LElkins
    Guest

    Default

    As hedgehog has said, I am not aware of any tidy way to do this.
    You could use ACAD bodge-job tools such as WIPEOUT to provide the display you require.

    Cheers

  4. #4
    Banned Alan Cullen's Avatar
    Using
    Map 3D 2009
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Cairns, Queensland, Australia
    Posts
    4,181

    Default

    It's very easy actually. Just set up linetypes and have associated linetype symbols defined in the linetype .shx file. If you want me to show you, just ask.

  5. #5
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2007
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by Alan Cullen View Post
    It's very easy actually. Just set up linetypes and have associated linetype symbols defined in the linetype .shx file. If you want me to show you, just ask.
    Hi Alan, thanks very much for your reply. if you could point me in the right direction of how to do this it would be very much appreciated!

    Cheers

  6. #6
    Banned Alan Cullen's Avatar
    Using
    Map 3D 2009
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Cairns, Queensland, Australia
    Posts
    4,181

    Default

    First up, is this the sort of thing you are after?

    linetype batters.jpg

  7. #7
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2007
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by Alan Cullen View Post
    First up, is this the sort of thing you are after?

    Attachment 4450
    No, sorry... what i need to do is in section, using the batting linetype to show insulation cut-to-falls starting from 75mm up to 150mm

  8. #8
    Banned Alan Cullen's Avatar
    Using
    Map 3D 2009
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Cairns, Queensland, Australia
    Posts
    4,181

    Default

    Post an example.

  9. #9
    LElkins
    Guest

    Default

    I assume you want something along the lines of this?
    Last edited by LElkins; 22nd Feb 2008 at 01:46 pm.

  10. #10
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2007
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    15

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by Alan Cullen View Post
    Post an example.
    Ok, i have attached a pdf for you... hopefully this will make it all clear!

    Cheers
    Attached Files

Similar Threads

  1. Extrude with taper angle in VBA
    By Joro-- in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 8
    Last Post: 7th Sep 2009, 11:03 am
  2. Face taper of a cube?
    By CADIDAC in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 14
    Last Post: 8th Dec 2007, 02:53 pm
  3. Taper window blocks
    By Kukaz in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 19th Dec 2006, 06:22 pm
  4. Extruding a closed polyline with a taper, along a path.
    By BryanSchlegel in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 9
    Last Post: 10th Jan 2006, 04:47 pm
  5. cannot get taper to work on one of two solids
    By jsragman in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 1
    Last Post: 10th Nov 2005, 06:13 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts