+ Reply to Thread
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 31 to 35 of 35
  1. #31
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1

    Cool The answer is simple

    Registered forum members do not see this ad.

    I believe most peoples issue is that when they open a drawing autocad also open "drawing1.dwg".
    This is because autocad is opening first before opening your file. To stop this you must set your default program for .dwg to "Autocad DWG launcher".
    You can do this by right clicking and selecting Open with > Choose default program...

    If you want a blank autocad program with no drawing.. I can't help.

  2. #32
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,506

    Default

    To kill off Drawing1.dwg change the system variable STARTUP to a value of "1".
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #33
    Forum Newbie
    Computer Details
    IDH's Computer Details
    Operating System:
    WIN7
    Discipline
    Architectural
    IDH's Discipline Details
    Discipline
    Architectural
    Details
    Design
    Using
    Architecture 2013
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    To kill off Drawing1.dwg change the system variable STARTUP to a value of "1".
    In my version ACA2013, the startup value is 2 to open without drawing1.dwg. Hope this helps.

  4. #34
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,506

    Default

    AutoCAD 2013 STARTUP options:

    0 Displays the Select Template dialog box, or uses a default drawing template file set in the Options dialog box, on the Files tab.
    1 Starts without opening a drawing template file, and displays the Startup or the Create New Drawing dialog box.
    2 Starts without opening a drawing template file. If available in the application a custom dialog box is displayed.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  5. #35
    Senior Member Bobzy20's Avatar
    Computer Details
    Bobzy20's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Ultimate (x64)
    Computer:
    Advent T9509
    Motherboard:
    Foxconn G9657MA-8KS2H
    CPU:
    Intel Core 2 Quad Q6600
    RAM:
    8GB DDR2 PC2-5300
    Graphics:
    Nvidia Quadro FX580 512MB
    Primary Storage:
    320GB SATA
    Secondary Storage:
    WD 1TB SATA
    Monitor:
    Advent X19w 19" Monitor
    Discipline
    Electrical
    Bobzy20's Discipline Details
    Occupation
    Lighting Controls CAD Technician
    Discipline
    Electrical
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Middlesex, UK
    Posts
    395

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    ReMark nailed it - 2 Starts without opening a drawing template file.

    Worked for me.
    Apparently Revit is the FUTURE but all I know is AutoCAD.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 3rd Dec 2007, 05:51 am
  2. Book to start 3-dimensional drawing?
    By therock005 in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 6
    Last Post: 30th Nov 2007, 01:57 pm
  3. Is autocad 2000 the program to learn autocad drawing skills
    By New2CADmike in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 5
    Last Post: 23rd Jun 2006, 09:34 am
  4. i need to start
    By lonescat in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 3rd Apr 2004, 06:10 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts