+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Super Moderator Tiger's Avatar
    Computer Details
    Tiger's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Professional 64 bit
    Computer:
    HP EliteBook 8570w
    CPU:
    Intel Core i7-3720QM 2.60GHz
    RAM:
    16GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro K2000M
    Monitor:
    HP
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tiger's Discipline Details
    Occupation
    Education /support
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Support/Education/Retail
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    4,922

    Default MEP's ..acting strange

    So guys, a collegaue of mine is using ACAD MEP 2008 and it's behaving really strange.. and we are starting to wonder if we should go to the boss and scrap having MEP altogheter because if it, or if its just his edition of the program or his computer that is playing it up..

    First off - he's got the exact same computer as I do (See Here for spec) and haven't installed anything funny...at least nothing funner than what I have and my ACAD 2008 works fine. The stuff that is happening is

    - it can't keep track if the graphics is in front or behind one another so lines and surfaces that are suppose to be hidden show through. This affects ordinary lines as well, not Regenning them properly
    - "normal" ACAD bugs (like a command not working all of a sudden) show up more often than I find normal - a restart of ACAD fixes it, but it's annoying when it happens often
    - The MEP functions are acting crazy, like suddenly exchanging a pipe for something else, not properly align pipes, sometimes it thinks for it self with assembling a valve with it's components, but sometimes it just tosses a valve with nothing else.
    - generally slow, like opening-closeing-saveing drawings.

    This is what I hear about at least, and what he swears about most often... So, is this normal? Is MEP a buggy program? He has used MEP for quite a while now, but he haven't had any proper training - so how much of stuff like this could be helped with training?

    Grateful for any input guys


    ..and gals too ofc
    whether is when you are asking yourself, should I stay or should I go
    weather is when it's cold as all that outside
    wether is a goat soprano
    #SpellingMatters

  2. #2
    Super Member Hedgehog's Avatar
    Computer Details
    Hedgehog's Computer Details
    Operating System:
    XP sp 3
    Motherboard:
    Asus NCL-DE/1U E7520
    CPU:
    2 x Intel Xeon 7150N
    RAM:
    8 x Kingston KHX6400D2K2/4G 4 GB PC2-6400
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 5500 1 GB Pci-X 16
    Primary Storage:
    2 x Seagte Barracuda 7200.10 320 GB HDD
    Monitor:
    ViewSonic VP2290b-2Black 22” LCD
    Using
    MEP 2009
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Any Pub, Derbyshire, UK
    Posts
    896

    Default

    MEP is not an entirely bug free program but some of these problems seem more graphics card related... are the latest/correct drivers installed?
    Only the lonely only ... PhotoGallery / Music

  3. #3
    Super Moderator Tiger's Avatar
    Computer Details
    Tiger's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Professional 64 bit
    Computer:
    HP EliteBook 8570w
    CPU:
    Intel Core i7-3720QM 2.60GHz
    RAM:
    16GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro K2000M
    Monitor:
    HP
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tiger's Discipline Details
    Occupation
    Education /support
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Support/Education/Retail
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    4,922

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by Hedgehog View Post
    MEP is not an entirely bug free program but some of these problems seem more graphics card related... are the latest/correct drivers installed?
    yes and yes, I've checked and installed and installed the drivers again on both mine and his computer....and it works fine on mine (with ACAD 2008 ) but not on his.... and settings that I was told to change from the IT dudes to make it work properly I've changed on his as well...

    He's got a course in MEP planned for this fall but if MEP is not really that good, and he only uses it about half the time, is it worth to spend more money on?
    whether is when you are asking yourself, should I stay or should I go
    weather is when it's cold as all that outside
    wether is a goat soprano
    #SpellingMatters

Similar Threads

  1. xref's acting funny
    By Rhayes in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 1
    Last Post: 7th May 2008, 04:14 pm
  2. ACAD Acting up!!!! Help
    By smorales02 in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 9
    Last Post: 1st May 2008, 12:32 am
  3. Confused? Blocks acting strange
    By steepcreeker in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 0
    Last Post: 2nd May 2007, 06:48 am
  4. Polyline Acting Up
    By Jamalama in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 14th Dec 2006, 11:33 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts