+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Forum Newbie Shinichi's Avatar
    Using
    LDD 2004
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default Cross section display in land desktop

    Registered forum members do not see this ad.

    HI,

    This is my first post here. I am a new member. I've read a lot of threads here and I've learn a lot..thnks to evry1.

    Here's my question: How can I change the display of my cross section taken from a surface I've made. I've already created contours and my goal is something like the attach sketch belowdid the attachment shows?)

    cross section.jpg

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    5,437

    Default

    Here in Aus our cross section are better than grid based as per US but I can not really tell what you are trying to achieve is it just a scale thing. if so change scale ?

    Also maybe this should be in the Civil 3D section of the forum.

  3. #3
    Super Member rustysilo's Avatar
    Computer Details
    rustysilo's Computer Details
    Operating System:
    WinXP
    Discipline
    Civil
    rustysilo's Discipline Details
    Occupation
    Senior CAD Draftsman
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2008
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jacksonville, FL - USA
    Posts
    1,458

    Default

    Ehhh. What's the difference?

    Oh you mean the vertical exaggeration? If I remember right that is based on your drawing scale (for horizontal) as well as the settings when you create the sections for vertical exaggeration. I don't have Land Desktop loaded so I cannot verify for you.
    "Constantly choosing the lesser of two evils is still choosing evil." ~ Jerry Garcia
    flickr |
    work | blog | creed
    rustysilo's tips & tutorials

  4. #4
    Super Member rustysilo's Avatar
    Computer Details
    rustysilo's Computer Details
    Operating System:
    WinXP
    Discipline
    Civil
    rustysilo's Discipline Details
    Occupation
    Senior CAD Draftsman
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2008
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jacksonville, FL - USA
    Posts
    1,458

    Default

    Quote Originally Posted by BIGAL View Post
    Here in Aus our cross section are better than grid based as per US but I can not really tell what you are trying to achieve is it just a scale thing. if so change scale ?

    Also maybe this should be in the Civil 3D section of the forum.
    Why are Aus cross sections better? Could you post one as I have never seen how you do it there.
    "Constantly choosing the lesser of two evils is still choosing evil." ~ Jerry Garcia
    flickr |
    work | blog | creed
    rustysilo's tips & tutorials

  5. #5
    Forum Newbie Shinichi's Avatar
    Using
    LDD 2004
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default

    Hi guys
    Sorry 4 dat one
    heres really wat im trying to achieve:
    1. to display the vertical and horizontal scale of the cross section(e.g. vertical scale 1:20, horizontal scale 1:100) Im using metric units
    2. To plot(print) it wid the scale being displayed

    this it wat I've than:
    1. I;ve created contours of the river based on survey data(estimated lenght=4km)
    2. imported quick section into the drawing and put grid on it

    my problem is i dont know wat is the scale(vertical/horizontal) of that section. i want to print it wid the scale i want and is being displayed

    is that posibble in LDD 2004?

  6. #6
    Super Member rustysilo's Avatar
    Computer Details
    rustysilo's Computer Details
    Operating System:
    WinXP
    Discipline
    Civil
    rustysilo's Discipline Details
    Occupation
    Senior CAD Draftsman
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2008
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jacksonville, FL - USA
    Posts
    1,458

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    When you print you will use the horizontal scale. For the vertical you must change the vertical exaggeration. If you are not sure how to do this go to the HELP file and type "vertical exaggeration" and you should find how to set it in the results.

    I'm fairly sure you set this when you create the sections, but it's been so long I cannot remember. When you create the sections look for "vertical scale" or "vertical exaggeration".
    "Constantly choosing the lesser of two evils is still choosing evil." ~ Jerry Garcia
    flickr |
    work | blog | creed
    rustysilo's tips & tutorials

Similar Threads

  1. doing cross section
    By emimotul in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 10
    Last Post: 26th Dec 2011, 01:59 am
  2. cross section
    By Mirna in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 17
    Last Post: 14th Jan 2011, 09:43 am
  3. can i get help with a cross section
    By fresh in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 6
    Last Post: 3rd Jan 2010, 12:04 pm
  4. Cross Section Analysis
    By Lazer in forum Autodesk Inventor
    Replies: 7
    Last Post: 28th Sep 2007, 07:55 pm
  5. Cross-section in Autocad2007
    By alyona in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 6
    Last Post: 10th Apr 2007, 09:17 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts