+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default osnap ortho dyn lwt etc.,menu bar missing

    Registered forum members do not see this ad.

    I never have given up, but after weeks of trying to figure out how to get them back, I have not been able and now I ask, HOW DO I GET THIS BACk?

    It is the menu bar with the tabs above the command line which you turn on and off and reference line weight.

  2. #2
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro x64
    Motherboard:
    Intel DZ77RE-75K
    CPU:
    i7-4770K 3.50GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 2000
    Primary Storage:
    125GB SSD
    Secondary Storage:
    500GB SATA
    Monitor:
    ASUS 27" / ASUS 24"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    3,898

    Default

    The Drawing status bar is above the command line, and the application status bar is below the command line (by default). The application status bar contains the SNAP, GRID, ORTHO, etc. buttons.

    Do you have CLEANSCREEN enabled? This will hide these buttons.
    They can also be turned on/off individually using this menu in the lower right corner.

    image_19.png

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rkmcswain View Post
    The Drawing status bar is above the command line, and the application status bar is below the command line (by default). The application status bar contains the SNAP, GRID, ORTHO, etc. buttons.

    Do you have CLEANSCREEN enabled? This will hide these buttons.
    They can also be turned on/off individually using this menu in the lower right corner.

    Attachment 10115
    No I understand clean screen. I do not have the blue icon to right of pull down arrow in right lower corner

  4. #4
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro x64
    Motherboard:
    Intel DZ77RE-75K
    CPU:
    i7-4770K 3.50GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 2000
    Primary Storage:
    125GB SSD
    Secondary Storage:
    500GB SATA
    Monitor:
    ASUS 27" / ASUS 24"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    3,898

    Exclamation

    Quote Originally Posted by tomg View Post
    I do not have the blue icon to right of pull down arrow in right lower corner
    It's not the blue icon, it's the tiny black triangle.
    The blue icon is CLEANSCREEN.

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rkmcswain View Post
    The Drawing status bar is above the command line, and the application status bar is below the command line (by default). The application status bar contains the SNAP, GRID, ORTHO, etc. buttons.

    Do you have CLEANSCREEN enabled? This will hide these buttons.
    They can also be turned on/off individually using this menu in the lower right corner.

    Attachment 10115
    I believe my proble is in the registry. I have had a lot of problems since computer was reformatted

  6. #6
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rkmcswain View Post
    It's not the blue icon, it's the tiny black triangle.
    The blue icon is CLEANSCREEN.
    the triangle only gives me three choices auotscaling visible annotation & annotatiopn scale

  7. #7
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro x64
    Motherboard:
    Intel DZ77RE-75K
    CPU:
    i7-4770K 3.50GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 2000
    Primary Storage:
    125GB SSD
    Secondary Storage:
    500GB SATA
    Monitor:
    ASUS 27" / ASUS 24"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    3,898

    Default

    Quote Originally Posted by tomg View Post
    the triangle only gives me three choices auotscaling visible annotation & annotatiopn scale
    LT must be different then, and I don't have a copy of LT at the moment at which to look.

  8. #8
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2

    Default same problem - ortho, osnap etc. gone missing!

    Hello! I too have autocad Lt and my osnap, ortho, etc option keys have gone missing from my application status bar! The only thing that displays there now is annotation scale. If I click on the black arrow, I only get three options - all dealing with scale. Has anyone figured out how to get them back? FYI, I am running it on windows 7. It was working for a while and then vanished all of a sudden. If I am unable to get these buttons back, how can I enable ortho and osnap? Is there another shortcut? I cannot seem to find ortho anywhere. I don't know how to turn it off. Many thanks!

  9. #9
    Super Member Ryder76's Avatar
    Computer Details
    Ryder76's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Dell T7500
    Discipline
    See details...
    Ryder76's Discipline Details
    Occupation
    Electrical Designer - Oil & Gas
    Discipline
    See details below.
    Details
    Subsea Solutions
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    May 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    570

    Default

    ortho toggle is F8
    osnap F3 on off toggle - Tools menu to for settings
    "Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds." - Albert Einstein

  10. #10
    Super Member Ryder76's Avatar
    Computer Details
    Ryder76's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Dell T7500
    Discipline
    See details...
    Ryder76's Discipline Details
    Occupation
    Electrical Designer - Oil & Gas
    Discipline
    See details below.
    Details
    Subsea Solutions
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    May 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    570

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    From the help file:

    ALT+F11
    Displays the Visual Basic Editor
    ALT+F8
    Displays the Macros dialog box
    CTRL+0
    Toggles Clean Screen
    CTRL+1
    Toggles Properties palette
    CTRL+2
    Toggles DesignCenter
    CTRL+3
    Toggles the Tool Palettes Window
    CTRL+4
    Toggles Sheet Set Manager
    CTRL+6
    Toggles dbConnect Manager
    CTRL+7
    Toggles Markup Set Manager
    CTRL+8
    Toggles the QuickCalc calculator palette
    CTRL+9
    Toggles the command window
    CTRL+A
    Selects objects in drawing
    CTRL+****F+A
    Toggles Groups
    CTRL+B
    Toggles Snap
    CTRL+C
    Copies objects to Clipboard
    CTRL+SHIFT+C
    Copies objects to Clipboard with Base Point
    CTRL+D
    Toggles Dynamic UCS
    CTRL+E
    Cycles through isometric planes
    CTRL+F
    Toggles running object snaps
    CTRL+G
    Toggles Grid
    CTRL+H
    Toggles PICKSTYLE
    CTRL+I
    Toggles COORDS
    CTRL+J
    Repeats last command
    CTRL+L
    Toggles Ortho mode
    CTRL+M
    Repeats last command
    CTRL+N
    Creates a new drawing
    CTRL+O
    Opens existing drawing
    CTRL+P
    Prints current drawing
    CTRL+R
    Cycles layout viewports
    CTRL+S
    Saves current drawing
    CTRL+SHIFT+S
    Brings up the Save As dialog box
    CTRL+T
    Toggles Tablet mode
    CTRL+V
    Pastes data from Clipboard
    CTRL+SHIFT+V
    Pastes data from Clipboard as a Block
    CTRL+X
    Cuts objects to Clipboard
    CTRL+Y
    Cancels the preceding Undo action
    CTRL+Z
    Reverses last action
    CTRL+[
    Cancels current command
    CTRL+\
    Cancels current command
    CTRL+PAGE UP
    Moves to the next layout tab to the left of the current tab
    CTRL+PAGE DOWN
    Moves to the next layout tab to the right of the current tab
    F1
    Displays Help
    F2
    Toggles Text Window
    F3
    Toggles OSNAP
    F4
    Toggles TABMODE
    F5
    Toggles ISOPLANE
    F6
    Toggles UCSDETECT
    F7
    Toggles GRIDMODE
    F8
    Toggles ORTHOMODE
    F9
    Toggles SNAPMODE
    F10
    Toggles Polar Tracking
    F11
    Toggles Object Snap Tracking
    F12
    Toggles Dynamic Input
    "Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds." - Albert Einstein

Similar Threads

  1. Menu Missing
    By disbanded in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 20th May 2008, 10:07 pm
  2. Temporarily override OSNAP, ORTHO, and other drafting settings
    By AutoCAD Tips Blog in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 27th Feb 2007, 12:20 am
  3. Missing my status bar: snap, grid, ortho, etc...
    By chelseabray in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 27th Jul 2005, 02:24 pm
  4. Missing my status bar for onsnap, grid, ortho, etc...
    By chelseabray in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 3
    Last Post: 20th Jul 2005, 06:44 pm
  5. OSNAP Menu
    By 38Super in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 17th Jan 2005, 09:30 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts