+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2000
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Embarrassed Can't delete objects

    I'm using AC 2000, I can't delete any objects or viewports in paperspace. The layers are all turned on. Even when I open a new draw, the problem remains. Probably I've changed template properties, and can't turn it to default. Can you help me please?

  2. #2
    Senior Member uddfl's Avatar
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    312

    Default

    Welcome to the forum!

    How are you deleting the objects? Using ERASE command?
    "AS IS" AND WITH ALL FAULTS.

  3. #3
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,448

    Default

    Are the objects on a layer that is locked?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  4. #4
    Super Moderator rkmcswain's Avatar
    Computer Details
    rkmcswain's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro x64
    Motherboard:
    Intel DZ77RE-75K
    CPU:
    i7-3770K 3.50GHz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 2000
    Primary Storage:
    125GB SSD
    Secondary Storage:
    500GB SATA
    Monitor:
    ASUS 27" / ASUS 24"
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Houston
    Posts
    3,878

    Default

    If you are highlighting the objects and then pressing the DEL key, make sure PICKFIRST is set to 1, otherwise the DEL key has no effect.

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2000
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    That's it!! PICKFIRST was set to 0. Now with new value everything is ok. Never heard about that comand, but the erase comand worked just fine, and DEL key woun't work, with PICKFIRST set to 0.
    Thank you for your replies.

Similar Threads

  1. Can't Delete or Zoom in on Objects
    By ziemerd in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 12
    Last Post: 19th Jan 2009, 11:34 pm
  2. How can I delete an block has no objects?
    By asos2000 in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 7
    Last Post: 10th Nov 2008, 01:05 pm
  3. Objects Bleed through to front Objects
    By stevo99 in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 2
    Last Post: 12th May 2008, 09:18 pm
  4. Selecting objects that are hidden by other objects
    By Siberian in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 17th Jul 2007, 07:57 am
  5. Can't select objects to delete them(layer not frozen or locK
    By NathanSF in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 2nd Feb 2006, 05:44 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts