+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    9

    Default New 0,0 point for World UCS

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi all,

    Can we change the 0,0 point of World UCS to another place in a drawing ?

    I want to ajust some drawings with XREF and i want all the insertion points at the same 0,0 without moving all my drawing and by the way **** my viewport lol


  2. #2
    Senior Member uddfl's Avatar
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    312

    Default

    No, you can't move the WCS. The universe would implode

    The only thing I can come up with right now (need more coffee) is changing the INSBASE of the drawings but even that might not work for you... especially if you are working with coordinates.

    In my experience (and I don't know how many drawings you are dealing with) it would be better to do it right and move the drawing objects to where they need to be in relation to the WCS, and adjust your viewports. But someone else might have a better solution.
    "AS IS" AND WITH ALL FAULTS.

  3. #3
    Forum Deity
    Using
    not specified
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Anchorage, Alaska
    Posts
    2,074

    Default

    You could set up a UCS with a new origin (0,0) where you want it, then detatch & reattach the xref's at the (new) 0,0.

  4. #4
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    9

    Default

    yeah but the insertion point of Xrefs is always set to UCS world 0,0 point...

  5. #5
    Forum Deity
    Using
    not specified
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Anchorage, Alaska
    Posts
    2,074

    Default

    I guess I don't fully undersdtand your issue or your last answer.

    Insert point of xref's is whatever you give it, and it will use the current UCS coordinates.

  6. #6
    Super Member
    Computer Details
    wannabe's Computer Details
    Operating System:
    XP
    Using
    AutoCAD 2007
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    772

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    What about utilising the CHSPACE command to somehow move things and keep viewports looking good?

Similar Threads

  1. MOVING THE BASE POINT/ INSERTION POINT
    By nwmjdp in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 6
    Last Post: 13th May 2012, 06:44 am
  2. Replies: 10
    Last Post: 14th Feb 2009, 02:16 pm
  3. Define a point relative to the World UCS, not the current UCS
    By Lee Mac in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 3rd Sep 2008, 01:26 pm
  4. Point to Point Auto-Polyline
    By cad_monkey in forum AutoCAD General
    Replies: 10
    Last Post: 18th Jul 2008, 02:27 pm
  5. point to point instead of matrix method??
    By avantgarde in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 8
    Last Post: 22nd Oct 2007, 05:59 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts