+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    Architecture 2009
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9

    Default "drawing file is not valid"

    Registered forum members do not see this ad.

    I lost a portion of a dwg. and downloaded a file from our backup service. When I try and open the file in Autocad, the messenger says "drawing file is not valid". any suggestions would be greatly appreciated.

  2. #2
    Super Member chelsea1307's Avatar
    Computer Details
    chelsea1307's Computer Details
    Operating System:
    windows xp
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sacramento, Ca USA
    Posts
    1,109

    Default

    did you change the extension type of the file? is it still a bak or is a dwg?
    "The problem is stupidity. I am not saying there should be capital punishment for stupidity, but, why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? "

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    Architecture 2009
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9

    Default

    no i did not change the file type, It says it is a autocad drawing file and is represented by the typical dwg icon

  4. #4
    Super Member chelsea1307's Avatar
    Computer Details
    chelsea1307's Computer Details
    Operating System:
    windows xp
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sacramento, Ca USA
    Posts
    1,109

    Default

    have you tried typing recover in the command line and selecting that dwg?
    "The problem is stupidity. I am not saying there should be capital punishment for stupidity, but, why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? "

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    Architecture 2009
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9

    Default

    message " unable to recover drawing" comes up

  6. #6
    Super Member stevsmith's Avatar
    Computer Details
    stevsmith's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 (64bit)
    Discipline
    Mechanical
    stevsmith's Discipline Details
    Occupation
    High Plains Drifter
    Discipline
    Mechanical
    Using
    Solidworks 2015
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Largs, Scotland
    Posts
    1,071

    Default

    what happens if you change the extention file to .dxf
    "The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time"

    SolidWorks | AutoCAD | Creo

  7. #7
    Forum Newbie
    Using
    Architecture 2009
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9

    Default

    still getting invalid file type

  8. #8
    Super Member chelsea1307's Avatar
    Computer Details
    chelsea1307's Computer Details
    Operating System:
    windows xp
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sacramento, Ca USA
    Posts
    1,109

    Default

    could you post it here and see if someone can open it
    "The problem is stupidity. I am not saying there should be capital punishment for stupidity, but, why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? "

  9. #9
    Senior Member JerryG's Avatar
    Computer Details
    JerryG's Computer Details
    Graphics:
    Never Good Enough
    Primary Storage:
    My head
    Secondary Storage:
    Notebook
    Monitor:
    Its big
    Discipline
    Civil
    JerryG's Discipline Details
    Occupation
    Stream Restoration
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Washington State
    Posts
    418

    Default

    I think it is a simple matter of the file is from a newer version of autocad.
    Download the new Design Review 2010 and use that to convert the file to your version.
    Never trust a computer you can't throw out a window!

  10. #10
    Forum Newbie
    Using
    Architecture 2009
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Thank you all for the responses I am new to this site and will post the file soon. I had to just jump back at it and reproduce the detail. Our real concern is that the file was supposed to be an exact copy of what we had on our server last night. We use Ibackup as a remote backup service and they assured me the file should not have be modified or corrupted by them. I will continue trying and post any progress made. thanks again.mdp

Similar Threads

  1. "save" in the file "pull down menu" not working
    By kfarrar in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 11
    Last Post: 25th Dec 2013, 10:22 am
  2. Lisp routine to delete a file form "C" drive
    By muck in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 3
    Last Post: 28th Mar 2007, 09:01 pm
  3. "LINK template" icons "greyed out" -why?
    By Chrisjpritchard in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 0
    Last Post: 2nd Mar 2007, 10:25 pm
  4. Acad 2004, Can you use a raster file in "Hide"
    By f700es in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 3
    Last Post: 7th Aug 2006, 02:25 pm
  5. "Union" Meshes or "Slice" 3D Mesh
    By Peter31712 in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 1
    Last Post: 29th Apr 2004, 11:11 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts