+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default GATTE 2 (Global Attribute Edit with Layout Select)

    Registered forum members do not see this ad.

    To contribute something to this forum I thought I might post this small program; maybe others will find it beneficial.

    I find the GATTE command is a great tool except that if I have say 60 layouts and want to change an attribute on 30 of them it just can't help me. I wanted something just like it but with a layout selection option. So I made this.

    NB. It uses CAB's Layout Select Program to select which layout you want. (Make sure you download and place LayoutSelect.dcl in an autoCAD search path or GATTE2 will not work!) If you want LayoutSelect as a standalone it's here.

    Update: If anyone is interested I've made a slightly extended version of this command to allow for a number incrementer. The original program is still in this post, and I've kept it for two reasons;
    1. In case you want it as simple as it can get. &
    2. The extended version is made with C#.NET and there was a time I didn't like loading dll's either.
    The extended version can be found at this post.

    Let me know bugs and please comment if you use it. Hope it works for you.

    Code/Program can be found here.

    Thanks
    Last edited by SteveK; 13th Jul 2010 at 03:27 pm. Reason: Code Removed

  2. #2
    Luminous Being alanjt's Avatar
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    6,199

    Default

    I thought about this very thing with gatte, but never got around to writing my own. Very nice work. Thanks for sharing.

    I like how the number of downloads for Gatte2.lsp is more than the downloads for LayoutSelect.DCL. LoL
    DropBox
    Seann: ...it went crazy ex-girlfriend on me...
    eric_monceaux...its pretty funny seeing two AutoCAD Gods give each other flak...

  3. #3
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default

    Quote Originally Posted by alanjt View Post
    I thought about this very thing with gatte, but never got around to writing my own. Very nice work. Thanks for sharing.

    I like how the number of downloads for Gatte2.lsp is more than the downloads for LayoutSelect.DCL. LoL
    Thanks Alan.

    The difference in file downloads can be added to the number of disappointed users.

  4. #4
    Quantum Mechanic Lee Mac's Avatar
    Computer Details
    Lee Mac's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Ultimate (32-bit)
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Lee Mac's Discipline Details
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Custom Programming / Software Customisation
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London, England
    Posts
    19,322

    Default

    Nice one Steve

    One small point, I believe it is better practice to delete the VL Selection Set after you are finished with it, just a quick:

    Code:
    (vla-delete sel)
    Lee
    Lee Mac ProgrammingTwitterExchange App StoreDropbox (500MB free)

    With Mathematics there is the possibility of perfect rigour, so why settle for less?

  5. #5
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default

    Quote Originally Posted by Lee Mac View Post
    Nice one Steve

    One small point, I believe it is better practice to delete the VL Selection Set after you are finished with it, just a quick:

    Code:
    (vla-delete sel)
    Lee
    Thanks Lee

  6. #6
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default

    Minor Update (I didn't account for selecting polylines or blocks with no attributes)

  7. #7
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default

    Sorry if you got v1.01, I gotta test my work more.

  8. #8
    Full Member
    Computer Details
    Ringis's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7, Professional
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel Xeon CPU W3565 @ 3.20GHz 3.19GHz
    RAM:
    12 GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro 2000
    Primary Storage:
    1000 GB
    Secondary Storage:
    Server at office
    Monitor:
    LG Flatron IPS 236 (Main) Samsung SyncMaster B2430 (Secondary)
    Discipline
    Architectural
    Ringis's Discipline Details
    Occupation
    Building design
    Discipline
    Architectural
    Using
    Architecture 2012
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    52

    Default

    Hi Steve

    Just wanted to thank you for a very useful lisp.
    It works really great, thank you!

    //Tobias

  9. #9
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Queensland, Australia
    Posts
    350

    Default

    Thanks, You're welcome Tobias

  10. #10
    Forum Newbie
    Using
    Electrical 2010
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    i always wandered why autocad has not added this feature to gatte command.
    this is great, thanks for sharing.

Similar Threads

  1. Global Attribute Editor & Extractor
    By Lee Mac in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 251
    Last Post: 9th Mar 2017, 06:09 pm
  2. Global Block Hatch Edit
    By martymoose in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 4th Aug 2009, 11:51 pm
  3. Creating tool (lisp) for copy attribute and global attribute edit
    By MarcoW in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 14th May 2009, 10:41 am
  4. Global Attribute command
    By Scott44 in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 18th Jun 2008, 11:22 pm
  5. Global Spot Grade Edit.....
    By El Jefe '36 in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 7
    Last Post: 20th Nov 2007, 06:11 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts