+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default Convert CM to M?

    Hi All,

    Sorry if this is asked a lot and is a really dumb beginners question, but I cant seem to find the answer I need.

    I have created a full building plan in model space in CM so something that is 3.5m long shows as 350.000.

    I have discovered that when I import the CAD into a visualiser, that it only allows me to select Meters.

    How do I change my drawing so that it shows Metres? IE show 3.5 instead of 350.000?

    Ive played around with scaling, but I dont seem to get the right sizes, and I lose the clarity in my drawing when it comes to curves etc.

    Im using Autocad 2009.

    Cheers,

    Anthony

  2. #2
    Super Member GE13579's Avatar
    Computer Details
    GE13579's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP
    Computer:
    Fujitso Siemens
    RAM:
    3.4Ghz
    Monitor:
    Samsung 19" TFT
    Using
    Mechanical 2009
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North East England
    Posts
    1,454

    Default

    I would prefer mm than cm, so I would scale up by 10.

    However, if you really need to then you will need to scale down to 0.01.

    Edit: There will more than likely be a reason for it to have been drawn at this scale- check before you change anything or SAVEAS and work on that!
    "To alcohol; the cause and solution to all of life's problems." - Homer Simpson

  3. #3
    Super Member GE13579's Avatar
    Computer Details
    GE13579's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP
    Computer:
    Fujitso Siemens
    RAM:
    3.4Ghz
    Monitor:
    Samsung 19" TFT
    Using
    Mechanical 2009
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North East England
    Posts
    1,454

    Default

    I assume that you are showing 350 POINT 000 and not 350,000?
    "To alcohol; the cause and solution to all of life's problems." - Homer Simpson

  4. #4
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by GE13579 View Post
    I assume that you are showing 350 POINT 000 and not 350,000?
    Hi,

    Yeah - 350.000 as in 350 cm. I will check to see if I can do mm in my visualiser, if so then scaling up by 10 works best - never thought of that....

    Cheers,

    Anthony

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by GE13579 View Post
    I would prefer mm than cm, so I would scale up by 10.
    Hi GE

    Thats worked a treat thanks!

    Anthony

  6. #6
    Super Member GE13579's Avatar
    Computer Details
    GE13579's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP
    Computer:
    Fujitso Siemens
    RAM:
    3.4Ghz
    Monitor:
    Samsung 19" TFT
    Using
    Mechanical 2009
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    North East England
    Posts
    1,454

    Default

    Glad to help Anthony!
    "To alcohol; the cause and solution to all of life's problems." - Homer Simpson

  7. #7
    Full Member Jabba's Avatar
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    30

    Default

    You can increase the resolution of your circles and arcs by using the VIEWRES command and setting the circle zoom percentage to the maximum value.

  8. #8
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by Jabba View Post
    You can increase the resolution of your circles and arcs by using the VIEWRES command and setting the circle zoom percentage to the maximum value.
    Cheers Jabba,

    Will remember that one for future reference, in the end though, using CM is off my list for good - scaling up by 10 into MM as suggested by GE worked well.

    Anthony

Similar Threads

  1. .iam and .ipt convert to .dwg
    By TheBaitUSA in forum Autodesk Inventor
    Replies: 2
    Last Post: 19th Jun 2009, 01:31 pm
  2. Convert .dwg to GML
    By talys in forum AutoCAD General
    Replies: 3
    Last Post: 4th Jun 2009, 02:36 am
  3. Can somebody help me convert this?
    By rookie37 in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 8
    Last Post: 3rd Jun 2009, 01:46 pm
  4. CONVERT DGN TO DWG OR PDF... etc...
    By fedora in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 9
    Last Post: 3rd Jun 2009, 03:54 am
  5. convert 2d dwg to 3d dwg
    By shamsam1 in forum AutoCAD General
    Replies: 10
    Last Post: 5th Sep 2008, 11:05 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts