+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    Mechanical 2009
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Pennsylvania - United States
    Posts
    6

    Exclamation Blocks with Parts References

    Registered forum members do not see this ad.

    Using ACAD Mech 2009. Has anyone out there ever had any problems with bringing blocks with part references embedded in them, into a drawing? I am getting some funky results in my BOMs such as wrong quantities, blocks registering as assemblies when they are not, and parts not even showing up. I've tried all sorts of testing and cannot figure out what the problem is. Help!

  2. #2
    Senior Member JoeC's Avatar
    Computer Details
    JoeC's Computer Details
    Computer:
    Microsoft SurfacePro 3
    Using
    AutoCAD LT 2015
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    185

    Default

    I'm using mechanical 2008. I did have issues with blocks with part references at one time.

    My issues were with blocks from a tool palette. When I would "drag" the blocks from the tool palette vs. clicking and placing the block, my quantity in the BOM was different!

    Also, the quantities would sometimes be inaccurate unless I inserted the parts list LAST.

    We ended up hiring an outside firm to do some VBA programming, and we no longer have these issues.

    If you have a contract with Autodesk, I would send them a sample of your issue.

    Good luck
    "You really don’t know how much you know until you know how much you don’t know." - Rev. Darrell W. Boswell

    The Mighty Mother Frogs - SGFL Fantasy Football champions 2006, 2008, 2015

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    Mechanical 2009
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Pennsylvania - United States
    Posts
    6

    Default

    I have contacted our AutoCAD provider and they have sent the issue with samples to Autodesk. have been waiting for months now on a solution. I have also tried every possible way to associate Parts References with our blocks and bring them into my drawing, having conflicting results every time. I was trying to find something on-line, but have not been very successful in finding much on parts references.

  4. #4
    Senior Member JoeC's Avatar
    Computer Details
    JoeC's Computer Details
    Computer:
    Microsoft SurfacePro 3
    Using
    AutoCAD LT 2015
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    185

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    If you want to attach a couple of your blocks, I'll be happy to have a look at 'em and see how they react on my system.
    "You really don’t know how much you know until you know how much you don’t know." - Rev. Darrell W. Boswell

    The Mighty Mother Frogs - SGFL Fantasy Football champions 2006, 2008, 2015

Similar Threads

  1. Hide parts of blocks
    By DWG Destroyer in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 4th Sep 2009, 01:52 pm
  2. exploding blocks that is external References
    By ALoock in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 8
    Last Post: 16th Mar 2009, 09:15 am
  3. circular references...
    By gonzo in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 8th Jan 2009, 02:11 am
  4. Extracting Data from Blocks for Parts List
    By ziemerd in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 15
    Last Post: 17th Nov 2008, 11:32 pm
  5. Block References
    By bigr1822 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 11
    Last Post: 8th Aug 2008, 07:32 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts