+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member DP-MWS's Avatar
    Using
    AutoCAD LT 2006
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    14

    Default Associative dimensions

    Registered forum members do not see this ad.

    I've been having trouble with re-associating dimensions in a 2D drawing. Both the drawing and dimensions are in model space. I have alternate units showing. I mention this because this issue seems to happen more when alternate dimensions are showing than when the alternate dimension is turned off. I've tried to re-insert the block associated with the dimension, but this does not solve the problem. The strange thing is that one end of the dimension will remain associated. I've attached the section of drawing that's giving me trouble.
    Any help would be appreciated. This is not the first time this has happened and the solution is eluding me.
    Thanks.
    Attached Files

  2. #2
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2000
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    182

    Default

    The answer to your question have something to do with "non-uniformly scaled block". See attachment.
    Last edited by totzky; 7th Jan 2010 at 10:36 pm.
    We learn more by looking for the answer to a question and not finding it than we do from learning the answer itself. ~Lloyd Alexander

  3. #3
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2000
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    182

    Default

    Please take note of the command prompt.
    Attached Images
    We learn more by looking for the answer to a question and not finding it than we do from learning the answer itself. ~Lloyd Alexander

  4. #4
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2000
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    182

    Default

    I tried to explode your drawing, purge, and re-blocked and see the result.
    Attached Files
    We learn more by looking for the answer to a question and not finding it than we do from learning the answer itself. ~Lloyd Alexander

  5. #5
    Junior Member DP-MWS's Avatar
    Using
    AutoCAD LT 2006
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    14

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I didn't realize that I was doing something different when I created blocks.
    I will pay closer attention.
    Thank you for your help.

Similar Threads

  1. Is it possible to create associative, PaperSpace dimensions using VBA
    By ginak in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 10th Jul 2009, 09:32 pm
  2. Need ideas... rotating associative dimensions
    By frostrap in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 9th Feb 2008, 01:02 am
  3. associative dimensions in x-refs
    By michaeloureiro in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 7
    Last Post: 10th Jan 2008, 04:06 pm
  4. Associative Hatching?
    By Rooster in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 5
    Last Post: 1st Jun 2007, 12:23 pm
  5. associative text??
    By GOLFBLDR in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 3
    Last Post: 12th Feb 2006, 07:05 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts