+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Computer Details
    mcad88's Computer Details
    Operating System:
    xp pro 32/64
    Motherboard:
    p5e
    CPU:
    INTEL QUAD CORE 2EXTREME CPU X9770@3.20Ghz
    RAM:
    3.25 and 8
    Graphics:
    ATI FIREGL V7300 512
    Primary Storage:
    3x 500gb
    Monitor:
    hp LP3065
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    uk
    Posts
    20

    Default Align In Autocad 2009

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi
    I am using Autocad 2009 with xp pro 32bit. Using ALIGN command in a drawing, when I type in the command and pick the two points of the object to align, the object either scales down or scales up depending on the object I want to align with.

    I will be grateful for your help, this is my first time on the forums for help.
    Thanks in advance.
    Mcad88
    Last edited by mcad88; 20th Jan 2010 at 06:51 pm. Reason: error

  2. #2
    Luminous Being JD Mather's Avatar
    Using
    Inventor 2015
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Williamsport, PA
    Posts
    8,514

    Default

    You should get an option on the command line to accept or reject scaling.
    Certified SolidWorks Professional
    Autodesk Inventor 2014 Certified Professional
    Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional
    http://home.pct.edu/~jmather/content..._Tutorials.htm

  3. #3
    Junior Member
    Computer Details
    mcad88's Computer Details
    Operating System:
    xp pro 32/64
    Motherboard:
    p5e
    CPU:
    INTEL QUAD CORE 2EXTREME CPU X9770@3.20Ghz
    RAM:
    3.25 and 8
    Graphics:
    ATI FIREGL V7300 512
    Primary Storage:
    3x 500gb
    Monitor:
    hp LP3065
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    uk
    Posts
    20

    Default

    Thanks for getting back to me, unfortunately the accept or reject scaling cannot be seenn on the command line

  4. #4
    Forum Deity
    Using
    Civil 3D 2008
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Pittsburgh, PA, USA
    Posts
    3,581

    Default

    This is the command line history when I use Align, using two points
    Command: ALIGN

    Select objects: 1 found

    Select objects:

    Specify first source point: ENDP,INT
    of
    Specify first destination point: ENDP,INT
    of
    Specify second source point: ENDP,INT
    of
    Specify second destination point: ENDP,INT
    of
    Specify third source point or <continue>:

    Scale objects based on alignment points? [Yes/No] <N>:
    If you use three points, you don't get an option for scaling

  5. #5
    Junior Member
    Computer Details
    mcad88's Computer Details
    Operating System:
    xp pro 32/64
    Motherboard:
    p5e
    CPU:
    INTEL QUAD CORE 2EXTREME CPU X9770@3.20Ghz
    RAM:
    3.25 and 8
    Graphics:
    ATI FIREGL V7300 512
    Primary Storage:
    3x 500gb
    Monitor:
    hp LP3065
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    uk
    Posts
    20

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    lpseifert
    Thanks for you quick response, must say all the response I had has been great.
    I used align then used only one align command, this helped.
    Thanks again
    Mcad88

Similar Threads

  1. Align command in AutoCad 2009 LT
    By lulumara in forum AutoCAD General
    Replies: 16
    Last Post: 23rd Oct 2009, 03:01 pm
  2. 3d align
    By david in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 4
    Last Post: 24th Mar 2009, 02:25 pm
  3. Need help again. Align
    By david in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 22nd May 2008, 11:14 am
  4. Align MS with PS
    By Tiger in forum AutoCAD General
    Replies: 22
    Last Post: 12th Nov 2007, 05:27 pm
  5. align an object to the ucs
    By Wookie in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 7th Nov 2005, 12:39 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts