+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Super Member dumfatnhappy's Avatar
    Computer Details
    dumfatnhappy's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64 bit
    CPU:
    3.6 dual quad core
    RAM:
    24 gig
    Graphics:
    Quadro FX 1700
    Primary Storage:
    269?
    Monitor:
    twin 24" flat panels
    Discipline
    Mechanical
    dumfatnhappy's Discipline Details
    Occupation
    mechanical design (Petro-Chem)
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Process piping (3D)
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruskin, Fla
    Posts
    667

    Default MEP 2011 and Navisworks Review 2011

    Registered forum members do not see this ad.

    has anyone used 'Switch Back' in MEP? none of my NW(load) commands work at the command prompt. Should I reload (again) or does it just not work in MEP.

    got it to work with vanilla acad though.

    thanks
    dum


    'Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress.. But I repeat myself.'
    --Mark Twain

  2. #2
    Forum Newbie
    Using
    MEP 2010
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    7

    Default

    are you trying to load your navisworks command history list into mep?

  3. #3
    Super Member dumfatnhappy's Avatar
    Computer Details
    dumfatnhappy's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64 bit
    CPU:
    3.6 dual quad core
    RAM:
    24 gig
    Graphics:
    Quadro FX 1700
    Primary Storage:
    269?
    Monitor:
    twin 24" flat panels
    Discipline
    Mechanical
    dumfatnhappy's Discipline Details
    Occupation
    mechanical design (Petro-Chem)
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Process piping (3D)
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruskin, Fla
    Posts
    667

    Default

    actually I'm not sure.... I'm trying to use the "switch back" command in NW. Still learning I'm afraid
    dum


    'Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress.. But I repeat myself.'
    --Mark Twain

  4. #4
    Forum Newbie
    Using
    MEP 2010
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    7

    Default

    this is copied from another forum i cant take credit
    It's a pretty cool product. You can really start to break down what you want to run clash reports with... I.E. cold water piping vs. steel as opposed to ALL piping versus steel. The switchback feature is kinda cool... you can open the creating program (AutoCAD, Revit, whatever) make the change(s) then switchback to Navisworks and rerun the clash report to see if you actually fixed what was clashing

    i was at my first 3D coordination meeting not to long ago. each model was loaded into navisworks and we detected all the clashes and discussed the solutions each trade was to make. after we made our changes they "reloaded" or i guess used the "switchback" command. i believe it just updates your dwg file in your nw file

  5. #5
    Super Member dumfatnhappy's Avatar
    Computer Details
    dumfatnhappy's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64 bit
    CPU:
    3.6 dual quad core
    RAM:
    24 gig
    Graphics:
    Quadro FX 1700
    Primary Storage:
    269?
    Monitor:
    twin 24" flat panels
    Discipline
    Mechanical
    dumfatnhappy's Discipline Details
    Occupation
    mechanical design (Petro-Chem)
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Process piping (3D)
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruskin, Fla
    Posts
    667

    Default

    I went back and re installed the 'exporters' but still no joy
    dum


    'Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress.. But I repeat myself.'
    --Mark Twain

  6. #6
    Full Member Maikel_81's Avatar
    Computer Details
    Maikel_81's Computer Details
    Operating System:
    WINDOWS 7 64bits
    CPU:
    INTEL CORE i7 930 @ 2.80GHz
    RAM:
    12 GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro FX 580
    Monitor:
    LG FLATRON L1919s
    Using
    Revit MEP 2012
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Sevilla, EspaƱa
    Posts
    26

    Default

    Recently I'm getting a 3D Plant Autcad course and the professor spoke of Navisworks even taught us a number of projects he has done and is a real marvel.
    The next week I have again the course and I will ask if you can open any file in the mep.
    If you have any questions, tell me to ask, ok?
    Greetings

  7. #7
    Super Member dumfatnhappy's Avatar
    Computer Details
    dumfatnhappy's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64 bit
    CPU:
    3.6 dual quad core
    RAM:
    24 gig
    Graphics:
    Quadro FX 1700
    Primary Storage:
    269?
    Monitor:
    twin 24" flat panels
    Discipline
    Mechanical
    dumfatnhappy's Discipline Details
    Occupation
    mechanical design (Petro-Chem)
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Process piping (3D)
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ruskin, Fla
    Posts
    667

    Default

    I found out that navisworks swichback will only recognize 2010 acad and earlier files and since I'm running 2011 MEP.... well there ya go
    dum


    'Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress.. But I repeat myself.'
    --Mark Twain

  8. #8
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    Custom built rig
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Facilities engineering, involving mechanical piping, mechanical HVAC, electrical and structural engineering.
    Using
    Revit 2015
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    7,752

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I thought I remember the Switch Back thing not working on 64bit OS's, only 32bit. I dunno though. *shrugs*
    Tannar Z. Frampton | Hill & Wilkinson

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 29th Sep 2010, 12:10 am
  2. AutoCAD 2011 and AutoCAD LT 2011 Update 1 Available for Download
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 24th Aug 2010, 09:20 pm
  3. DWG Trueview and Design Review 2011 direct download
    By CAD Panacea in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 24th Jun 2010, 02:00 am
  4. AutoCAD 2011 and many other Autodesk 2011 Products Released.
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 1
    Last Post: 25th Mar 2010, 02:46 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts