+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    9

    Default Some simple questions

    Registered forum members do not see this ad.

    1. How does the stretch command work? I'm trying to scale an object solely in the Y-direction. Is making a block out of all the objects I want to scale the only way to do this?

    2. I have a few blocks that I want to make icons for so that I can just click them from the ribbon. Is this possible?

    3. How can I set text defaults? i.e. I'm inserting a lot of multi-line text and I always want to justify it MC (middle center) but the default is TL I believe, is there anyway to change this?

    Thanks

  2. #2
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    HP Zbook
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Full Virtual Design and Construction BIM services for the MEP engineering and construction industries.
    Using
    Revit 2018
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    9,058

    Default

    Quote Originally Posted by ssartor View Post
    1. How does the stretch command work? I'm trying to scale an object solely in the Y-direction. Is making a block out of all the objects I want to scale the only way to do this?
    It depends on the object. A rectangle for instance can be stretched in the Y direction very easily, whereas a polygon will not stretch accordingly. Making a block is definitely one of the easiest ways to stretch/scale something in a single axis. I know there are LISP routines that are floating around that expedite this function very effectively.

    Quote Originally Posted by ssartor View Post
    2. I have a few blocks that I want to make icons for so that I can just click them from the ribbon. Is this possible?
    Look into using Tool Palettes instead. This will do everything you are asking in this particular request. They are a vital part of any designer's needs for block repository and customization needs.

    Quote Originally Posted by ssartor View Post
    3. How can I set text defaults? i.e. I'm inserting a lot of multi-line text and I always want to justify it MC (middle center) but the default is TL I believe, is there anyway to change this?
    Sure. First you'll want to get familiar with the Tool Palettes like I noted above. This way you can create a Block from a MTEXT object, which basically saves the settings. Using Tool Palettes you can access this MTEXT object to quickly insert it into your drawing, without any need for adjustments.
    Tannar Z. Frampton ™ | Frampton & Associates, Inc.

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    9

    Default

    Thanks, for the answers. Where is a good place to learn more about tool palettes?

  4. #4
    Super Member resullins's Avatar
    Computer Details
    resullins's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    Dell Precision T5500
    CPU:
    Intel Xeon E5405
    RAM:
    12.00 GB
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 4500
    Monitor:
    Dual Dell 20" 16x9 running DVI-D
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    675

    Default

    If you can register with Autodesk University, do that. Look up the Archived lessons, and search for Tool Palettes. I learned from the one by Mike Murphy, he's pretty good!

  5. #5
    Luminous Being JD Mather's Avatar
    Using
    Inventor 2015
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Williamsport, PA
    Posts
    8,725

    Default

    Quote Originally Posted by resullins View Post
    ... Mike Murphy, he's pretty good!
    Is it Mike or Matt?
    Certified SolidWorks Professional
    Autodesk Inventor 2015 Certified Professional
    Autodesk AutoCAD 2013 Certified Professional

  6. #6
    Super Member resullins's Avatar
    Computer Details
    resullins's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Computer:
    Dell Precision T5500
    CPU:
    Intel Xeon E5405
    RAM:
    12.00 GB
    Graphics:
    NVidia Quadro FX 4500
    Monitor:
    Dual Dell 20" 16x9 running DVI-D
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    675

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    You're right... it's Matt. I do know a Mike Murphy though. Whoops.

Similar Threads

  1. A few simple questions!
    By djp6 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 20th Sep 2010, 03:07 pm
  2. Simple Dynamic Block creation questions...
    By MrButtonmush in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 8th Sep 2010, 04:28 pm
  3. Some Simple Autolisp Questions.
    By SteveK in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 59
    Last Post: 11th Aug 2009, 04:29 pm
  4. 2 simple questions
    By alijahed in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 1st Oct 2007, 10:37 am
  5. Simple simple, huh? rectangles how are they built?
    By Anna_here in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 6
    Last Post: 2nd Aug 2006, 09:18 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts