+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    9

    Default Data Extraction Nested Blocks

    Apologies if this has been posted already - been searching everywhere for an answer to this one!

    Here is the problem with the process put simply:

    1. Start with a new drawing
    2. Drawn a rectangle.
    3. Place a block which has an attribute with a number at each corner. ie. 1-4.
    4. Convert all objects into one single block. (the attributes become nested).
    If you use data extraction and retrieve the attribute number, position X and position Y, and output to a table the information displayed is correct. HOWEVER, if you rotate the block and update the link the coordinates become incorrect? This seems to be an issue with nested blocks?

  2. #2
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    216

    Default

    From what I can see it takes the x y coordinates of the un - nested block???

    Can you post a drawing with what you are trying to do and the problem?

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    9

    Default

    Quote Originally Posted by Grant View Post
    From what I can see it takes the x y coordinates of the un - nested block???

    Can you post a drawing with what you are trying to do and the problem?
    Its not quite what i am wanting to do, also is there an explaination as to why the nested block coordinates are wrong?!

    I have shown below an example of what i am trying to convey. Its a drawing of a house and there will be lots of these (as blocks) over a single drawing (they are not always lovely simple rectangles! To enable the contractor to build the houses, he needs the coordinates of the outline.
    I dont want to run ID on every point and copy paste to a table, the easiest way i can see to do this is to data extract the coordiantes from a block on each corner. This way when a house block moves or is changed, the tables will update themselves. I have also shown a typical layout of house blocks to show what i am trying to acheive.

    Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	30
Size:	21.1 KB
ID:	31686


    Click image for larger version

Name:	Capture1.jpg
Views:	29
Size:	90.4 KB
ID:	31687

  4. #4
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    216

    Default

    Can you give us the TOP drawing as a DWG to see how you have constructed the block and maybe another dwg with the block right and wrong with the wrong coordinates.

    Just examples so we can solve the problem.

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    9

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    You will see from the following dwg attachment that i have created 3 blocks with nested attributes in each of them.

    Run the data extraction on each and produce tables, similar to the exploded versions on screen. If you rotate the block and update the table, the coordinates are completely wrong!!????

    Coordinates example.dwg

    Quote Originally Posted by Grant View Post
    Can you give us the TOP drawing as a DWG to see how you have constructed the block and maybe another dwg with the block right and wrong with the wrong coordinates.

    Just examples so we can solve the problem.

Similar Threads

  1. Data extraction from viz 4
    By CHESTER007 in forum 3ds Max General
    Replies: 0
    Last Post: 17th Oct 2011, 11:14 am
  2. Data Extraction for cutlist based on dynamic blocks
    By primalscr33m in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 7th Jun 2011, 05:10 am
  3. Data Extraction
    By Target in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 7
    Last Post: 15th Nov 2010, 10:42 am
  4. Dynamic Blocks and Data Extraction
    By SuperCAD in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 3
    Last Post: 16th Aug 2010, 12:26 pm
  5. data extraction
    By arnoldwanya in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 20th May 2010, 10:57 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts