+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    37

    Default How to disable Autodesk Online Services?

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello everyone!

    I wounder how i can disable the support stuff at the top of the window in AutoCad 2012 (R18.2).
    (I marked it with red.)

    screenshot.jpg

    Thanks in advance!
    / Thomas
    Last edited by ripuz; 19th Dec 2011 at 11:46 am.

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,920

    Default

    That is referred to as the "InfoCenter". To disable it read this....

    http://otb.manusoft.com/2011/03/auto...infocenter.htm

    InfoCenter

    InfoCenter provides a convenient way to search for topics in the Help system, sign in to Autodesk ID, open Autodesk Exchange, and display the options in the Help menu. It can also display product announcements, updates, and notifications.
    Last edited by ReMark; 19th Dec 2011 at 12:41 pm.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  3. #3
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,196

    Default

    Quote Originally Posted by ripuz View Post
    Hello everyone!

    I wounder how i can disable the support stuff at the top of the window in AutoCad 2012 (R18.2).
    (I marked it with red.)

    Attachment 31786

    Thanks in advance!
    / Thomas
    Most of the control options you are looking for are here. Pop up tray notifications are controlled from the lower right hand corner of your screen.
    Attached Images

  4. #4
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,920

    Default

    How do you specifically kill the InfoCenter using the above?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  5. #5
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,196

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    How do you specifically kill the InfoCenter using the above?
    Very slowly! No, you are correct, I was not aware of the yousoft.com solution, which looks to be the correct answer..........SUUURRRVEY SEZ that's the #1 answer. I clicked the link to check it out, and downloaded it, unfortunately there was an issue installing, so I will try again when I am less busy. Wasn't aware this was an option. Thanks for the info.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  6. #6
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,920

    Default

    AutoCAD usually has more than one way of doing things. I thought perhaps you had discovered another way of disabling InfoCenter. That's why I asked.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  7. #7
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    37

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    That is referred to as the "InfoCenter". To disable it read this....

    http://otb.manusoft.com/2011/03/auto...infocenter.htm

    InfoCenter

    InfoCenter provides a convenient way to search for topics in the Help system, sign in to Autodesk ID, open Autodesk Exchange, and display the options in the Help menu. It can also display product announcements, updates, and notifications.
    Thank you ReMark, the AcadInfoCenterOff.msi worked for me!

  8. #8
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,196

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    AutoCAD usually has more than one way of doing things. I thought perhaps you had discovered another way of disabling InfoCenter. That's why I asked.
    You are certainly right about there being a zillion different ways to get from point A to B. I just turn off all of the internet feed popups in the tray and disable the web enablers and automatic web search stuff in that area of the system options. Sounds like actually removing the info center is the better way to go though. I am all in favor of faster boots and less crashes. Hell the deck is already stacked enough against me on this machine, as it is a 32 bit system running Vista, but I favor this 21.5 inch screen over the smaller one on my much faster Windows 7 machine. This is the about the worlds biggest laptop, lots of real estate, but not a lot of fun to carry around. The power supply alone weighs about as much as my new Dell.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  9. #9
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,196

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Hey Remark, thanks for that. I just tried to install it again, and it worked. Very nice to have cleared out all that free toolbar real estate up there. I am a very happy camper.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

Similar Threads

  1. Online License Transfer in Autodesk 2010 Products
    By Autodesk in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 10th Aug 2010, 01:00 am
  2. Autodesk University 2009 Sessions Online Now
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 11th Dec 2009, 08:00 pm
  3. Autodesk Project Draw 0.5, Diagramming Online with SaaS/Web 2.0
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 24th Oct 2007, 08:40 pm
  4. Low Cost CAD Drafting Services from Regal Services, India
    By richi in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 6
    Last Post: 26th Jan 2004, 08:15 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts