+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Forum Newbie
    Computer Details
    toddsyoung's Computer Details
    Operating System:
    WINDOWS 7
    Computer:
    DELL
    Monitor:
    DUAL DELL 24"
    Using
    Civil 3D 2012
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Windsor,ON,Canada
    Posts
    3

    Default Hollow plines, and when I align a block my drawing zoom extents

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello all:

    Been using this site for a couple of years now and it's been very helpful solving my problems. Currently I am using 2010 Map 3d, for water main base plans.

    So, onto the problem. I use Micro Survey to process my field work. From there I open in Cad, import layers from our GIS data base for property, buildings, addresses, etc.

    The only thing I have done different is from another project was copy and paste some utility layers.

    Now my drawing turns any plines with width into hollow lines, and if align something my drawing will zoom to extents, also text mask does not work and i tried turning text to Mtext and it will not let me select yes for background mask.

    All other drawings I check everything works fine.
    Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    5,976

    Default

    Sort of sounds like it might be a UCS problem. Is your UCSFOLLOW set to 0 ? If not, it might help, and go to your WORLD UCS.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  3. #3
    Forum Newbie
    Computer Details
    toddsyoung's Computer Details
    Operating System:
    WINDOWS 7
    Computer:
    DELL
    Monitor:
    DUAL DELL 24"
    Using
    Civil 3D 2012
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Windsor,ON,Canada
    Posts
    3

    Default Thanks

    thanks for your help, it helped with the pline issue. So, there must be a second problem in my drawing.

    when i grab a grip on some text my cross hairs rotate probably still a ucs setting that i don't know about. If there is no quick fix looks like I will have to redo the text.

    Also still having a problem with text mask. The only thing that works is wipeout

    thanks

  4. #4
    Forum Deity
    Computer Details
    nestly's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro (64bit)
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PA
    Posts
    3,444

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Wide polylines only display "filled" in the Wireframe visual styles when they're viewed perpendicular to the UCS they were created on. If it's merely a view issue, USC > World followed by PLAN > World. This also would apply to text masks.

    The rotating crosshairs thing when selecting text also probably also means the text(s) were created (or rotated) out of plane with the current UCS.

Similar Threads

  1. Zoom extents jumps far away from drawing objects
    By Krztoff in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 13th Jun 2011, 07:33 pm
  2. Zoom Extents
    By roseanna in forum .NET, ObjectARX & VBA
    Replies: 3
    Last Post: 3rd Mar 2011, 06:53 pm
  3. zoom extents?
    By criehle in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 17
    Last Post: 19th Jun 2009, 10:47 am
  4. Zoom, Extents
    By cadmench in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 8
    Last Post: 18th Jun 2009, 01:33 pm
  5. Zoom Extents
    By Eche1on in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 15th Sep 2006, 07:18 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts