+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2009
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    21

    Default Template with loads of errors when opened on other PCs

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi,

    I have created a template that opens fine on the PC I created it, but when my colleuages open it on there's it comes up with over 500 errors!! and talks about recovery.

    Please can someone open the attached and tell me if there is anything I can do to clean it up?

    Many thanks

    Sam
    Attached Files

  2. #2
    Super Member chulse's Avatar
    Computer Details
    chulse's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Lenovo W701 mobile workstation
    RAM:
    12GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro FX 3800M
    Monitor:
    17" wide screen laptop w/ 22" acer
    Discipline
    See details...
    chulse's Discipline Details
    Occupation
    Conservation Planner/Arborist
    Discipline
    See details below.
    Details
    Tree Preservation Planning for civil design and developent
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Front Royal, Virginia
    Posts
    1,313

    Default

    Are all the machines running the same version of ACAD?
    I think I would try recreating the template from a clean original default template that came with the same version of ACAD you are using.
    Cary Hulse
    Conservation Planner
    www.TreePreservationPlan.com
    www.Pack53.info

  3. #3
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2009
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    21

    Default

    Quote Originally Posted by chulse View Post
    Are all the machines running the same version of ACAD?
    I think I would try recreating the template from a clean original default template that came with the same version of ACAD you are using.
    Hiya

    No they are using different versions. But surely that shouldnt cause all these errors.

    I don't want to have to create it again unless I absolutley have to.

  4. #4
    Super Member chulse's Avatar
    Computer Details
    chulse's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Lenovo W701 mobile workstation
    RAM:
    12GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro FX 3800M
    Monitor:
    17" wide screen laptop w/ 22" acer
    Discipline
    See details...
    chulse's Discipline Details
    Occupation
    Conservation Planner/Arborist
    Discipline
    See details below.
    Details
    Tree Preservation Planning for civil design and developent
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Front Royal, Virginia
    Posts
    1,313

    Default

    Actually, the different versions can cause issues. Newer file types can't be opend in older versions and older template types can caude errors in the new one. I just had to rebuild all my templates when we moved to 2013...

    short of that, I'm not sure what else might be the issue. You could test it on a machine with the same ACAD version as you and see if it works ok...
    Cary Hulse
    Conservation Planner
    www.TreePreservationPlan.com
    www.Pack53.info

  5. #5
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2009
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    21

    Default

    Ok thanks Cary, what errors appeared when you opened it?

    Can someone with CAD LT2009 open this and see if errors appear?

    Cheers

    Sam

  6. #6
    Forum Deity MSasu's Avatar
    Discipline
    Construction
    MSasu's Discipline Details
    Occupation
    engineer
    Discipline
    Construction
    Details
    AutoLISP programmer
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    3,951

    Default

    Did you tried to open that trouble-maker template on your colleague's workstation using RECOVER command to see if can be fixed? After that just re-save it and check if the errors are still there.

    And a question, what you have defined in that template? Seems to be quite big for a template...
    Regards,
    Mircea

    AutoCAD's happy user equation: FILEDIA + PICKADD² + PICKFIRST = 3

  7. #7
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2009
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    21

    Default

    OK I will try that. I had to save it as DWG as the attachement thing on here wont pick up template files.

    What do you mean by define?

    Thanks

  8. #8
    Forum Deity MSasu's Avatar
    Discipline
    Construction
    MSasu's Discipline Details
    Occupation
    engineer
    Discipline
    Construction
    Details
    AutoLISP programmer
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    3,951

    Default

    By "define" I mean the things that you added to the said template in order to have them available in each new drawing. If you created a block library inside, then those can increase the size of the file, for example.
    Regards,
    Mircea

    AutoCAD's happy user equation: FILEDIA + PICKADD² + PICKFIRST = 3

  9. #9
    Senior Member daft vader's Avatar
    Using
    MEP 2008
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    uk
    Posts
    171

    Default

    I opened it with MEP 2008 only problem I had was a missing font so I assume you didnt use standard fonts ?

    silly question but wouldnt saving the template back to 2004/6 for exsample correct any problems ?

  10. #10
    Super Member chulse's Avatar
    Computer Details
    chulse's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Lenovo W701 mobile workstation
    RAM:
    12GB
    Graphics:
    NVIDIA Quadro FX 3800M
    Monitor:
    17" wide screen laptop w/ 22" acer
    Discipline
    See details...
    chulse's Discipline Details
    Occupation
    Conservation Planner/Arborist
    Discipline
    See details below.
    Details
    Tree Preservation Planning for civil design and developent
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Front Royal, Virginia
    Posts
    1,313

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I didn't think you could save template files back to previous versions?
    Cary Hulse
    Conservation Planner
    www.TreePreservationPlan.com
    www.Pack53.info

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 29th Nov 2011, 02:10 pm
  2. Replies: 17
    Last Post: 19th Aug 2011, 09:29 am
  3. Things dissapear as my drawing loads
    By utahherb in forum Map 3D
    Replies: 4
    Last Post: 4th Dec 2009, 02:17 am
  4. Calculating loads and structures
    By drimades in forum AutoCAD General
    Replies: 6
    Last Post: 23rd May 2009, 07:57 am
  5. Software for heating/cooling loads?
    By Siberian in forum MEP
    Replies: 1
    Last Post: 22nd Jan 2009, 09:05 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts