+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3

    Default Edges on Polysurfaces

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello, I am wondering how to work with the edges in polysurfaces. Oftentimes I make a poly surface (say, a box) and I work with it and modify it until it fits for my purpose. After I have stretched it, moved its faces, trimmed it, merged with other boxes....after all this it has a ton of edges that are entirely unnecessary.

    Is there a way to ask Rhino to rebuild the object and eliminate unnecessary edges?

    I attached a small example of a simple object that has tons of leftover edges after I worked with it.
    Attached Images

  2. #2
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    58

    Default

    Stay away from stretching - it generates a lot of edges! Modeling smart in Rhino is an advanced topic - everithing starts with a curve and how many points are here! Seems You are modeling like with solids - model with surfaces, joining, blending and trimming them.

  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3

    Default

    No matter what I do, I will always need to modify some polysurface or surface. Anything I do to modify them causes edges. There should be a way to rebuild the surface/polysurface and remove unnecessary edges.

  4. #4
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2009
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    58

    Default

    2012-05-04_212044.jpgYes, there is. But the way You ask shows that You are not quite deep into working with nurbs. How You don't know this tools in Rhino -

  5. #5
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3

    Default

    I can't claim to be an expert, but "Rebuild" does not work on polysurfaces as far as I know. I will experiment and let you know what I come up with.

  6. #6

  7. #7
    Forum Deity SEANT's Avatar
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Rhode Island
    Posts
    2,174

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Try the MergeFace command, with MergeAllCoplanar=Yes.

Similar Threads

  1. How do I add more edges to an object
    By Manic_d in forum 3D Modelling
    Replies: 6
    Last Post: 21st Aug 2009, 05:23 pm
  2. How to soften the edges?
    By DavidZ in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 27
    Last Post: 13th May 2009, 08:43 pm
  3. Solid edges in 06 and 07 cad
    By Hmm.. in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 3
    Last Post: 17th May 2008, 08:58 pm
  4. Rounded edges
    By Mekrel in forum SketchUp
    Replies: 14
    Last Post: 5th Sep 2007, 11:03 pm
  5. more than 4 edges.
    By Kari in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 1
    Last Post: 27th Nov 2006, 05:00 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts