+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Full Member
    Computer Details
    PRSS's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP SP3
    Computer:
    Core i3 with 4 GB RAM
    Motherboard:
    MSI
    CPU:
    Assembled
    RAM:
    4 GB
    Graphics:
    Intel Graphics
    Primary Storage:
    500 GB Seagate
    Secondary Storage:
    Seagate 750 GB portable HDD
    Monitor:
    Kensigton 22 inches 16:10
    Discipline
    Architectural
    PRSS's Discipline Details
    Occupation
    Independent Professional Practice in Architecture & Interior Design
    Discipline
    Architectural
    Details
    Same as mentioned in biography
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Madurai, Tamilnadu, INDIA
    Posts
    41

    Default AutoCAD 2013 does not open some DWG files from LT 2009

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello Everybody

    I have just upgraded to AutoCAD 2013. Now I have one AutoCAD 2013 and five copies of AutoCAD LT 2009. A strange problem started occuring after starting using of AutoCAD 2013. Quite a lot of files done with LT 2009 are not opening in AutoCAD 2013. When you try to open this file, nothing happens and a blank new drawing is opened by AutoCAD 2013.

    I have DWG TrueView from release 2010 to 2012. These files opened perfectly well in 2010 & 2012. So I downloaded DWG TrueView 2013 and installed it to check whether my AutoCAD 2013 installation was faulty. These files do not open in DWG TrueView 2013 also.

    I tried exporting the file to DXF in LT 2009 and then tried to open the DXF file in 2013. It gave a message that it could not read the file. The odd fact is that it is not happening with every file done in LT 2009. Some open and some do not. Also tried recovering the files - nothing happened.

    In my opinion, this seems to be a serious bug in 2013. Any body else experiencing this? I have attached the problematic file in www.wikisend.com as the file is larger than 1MB. I do not know how to link this here. The file name is:

    Does not open in 2013.zip


    Waiting for replies

    With best regards

    PRSS

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,928

    Default

    What is the file ID?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  3. #3
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,197

    Default

    As has been stated previously on the forum, while there are some nice new features and improvements in 2013, it has a disturbing tendency to 'not play nicely' with some of the older kids (file types & platforms). Beware your dynamic blocks from previous versions will lose their dynamicism when opened in 2013.
    Really looking forward to some fixes from Autodesk.
    Hard to believe that such an advanced piece of software couldn't handle 4 year old files generated by in-house software, eh?
    I enjoy using 2013, but am sort of trying to quarantine it from older file types.
    Last edited by Dadgad; 5th May 2012 at 05:04 am.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  4. #4
    Full Member
    Computer Details
    PRSS's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP SP3
    Computer:
    Core i3 with 4 GB RAM
    Motherboard:
    MSI
    CPU:
    Assembled
    RAM:
    4 GB
    Graphics:
    Intel Graphics
    Primary Storage:
    500 GB Seagate
    Secondary Storage:
    Seagate 750 GB portable HDD
    Monitor:
    Kensigton 22 inches 16:10
    Discipline
    Architectural
    PRSS's Discipline Details
    Occupation
    Independent Professional Practice in Architecture & Interior Design
    Discipline
    Architectural
    Details
    Same as mentioned in biography
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Madurai, Tamilnadu, INDIA
    Posts
    41

    Default

    Hello, Thanks to everybody. File could not be downloaded from www.wikisend.com. I have uploded the same file in AUGI Forum with the same posting.

    The link is here: http://forums.augi.com/showthread.ph...s-from-LT-2009

    Please help. I have paid subscription this time when I upgraded. It allows me to use older version by downgrading rights and still use the current version
    concurrently on the same computer. Should I downgrade to AutoCAD 2012?

    Please help.

    With best regards
    PRSS

  5. #5
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,197

    Default

    Until such a time as the numerous issues have been sorted out in 2013, I personally suggest that 2012 would be your best choice. It is rock solid, has VIEWBASE functionalityfor creating associative 2D representations of 3D Solids. You may want to change your SAVE preference in OPTIONS to an earlier version, as the default type will be 2010, which is fine when you are working on them, but could be problematic for you coworkers on 2009, although if they all have DWG Trueview 2012 loaded on their machines they should be fine. The advanced functionality of VIEWBASE can be read by DWG TRUEVIEW 2012, which means that you could still use it and share your drawings with your coworkers, without sacrificing that very nice feature.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  6. #6
    Full Member
    Computer Details
    PRSS's Computer Details
    Operating System:
    Windows XP SP3
    Computer:
    Core i3 with 4 GB RAM
    Motherboard:
    MSI
    CPU:
    Assembled
    RAM:
    4 GB
    Graphics:
    Intel Graphics
    Primary Storage:
    500 GB Seagate
    Secondary Storage:
    Seagate 750 GB portable HDD
    Monitor:
    Kensigton 22 inches 16:10
    Discipline
    Architectural
    PRSS's Discipline Details
    Occupation
    Independent Professional Practice in Architecture & Interior Design
    Discipline
    Architectural
    Details
    Same as mentioned in biography
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Madurai, Tamilnadu, INDIA
    Posts
    41

    Default

    Thank you Dadgad for your suggestions. I shall downgrade to 2012.

    With best regards
    PRSS

  7. #7
    Super Member Tyke's Avatar
    Computer Details
    Tyke's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 - 64 bit, W8 + W8.1 Vista
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel(R) Xeon(R) CPU W3530 @ 2.80GHz
    RAM:
    8 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB DDR3
    Primary Storage:
    2x 500GB HDD RAID 1 and Western Digital 2TB NAS RAID 1
    Secondary Storage:
    Lacie external HDD 2TB Raid Level 1
    Monitor:
    Samsung SyncMaster P2770HD, 2443 and 193T
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tyke's Discipline Details
    Occupation
    Surveyor, programmer, civil engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Surveying and civil engineering. As built utilities surveys and data maintenance in GIS systems. Building surveys, measured and laser scanning. Setting out of all civil works. Control and settlement surveys. Programming in AutoCAD, MicroStation, Geograf and stand alone applications for all uses.
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Saxony, Germany
    Posts
    1,283

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Just for information, I tried inserting your file as a block into AutoCAD 2013 and each time it crashed. Funny enough though I did get a drawing preview when I selected it for opening and when I tried a normal open I got the same results as you.
    Engage brain before mouth

    "The German who types with a Yorkshire accent" - Dave Broada 2o1o

Similar Threads

  1. open two files in AutoCAD 2010
    By khoshravan in forum AutoCAD General
    Replies: 16
    Last Post: 25th May 2013, 11:30 pm
  2. Can you open AutoCAD MAC files with AutoCAD 2009/10 on PC?
    By gwighton in forum AutoCAD General
    Replies: 2
    Last Post: 31st Mar 2011, 04:52 pm
  3. IGES TO DWG so I can open in Autocad 2009
    By fromthe360 in forum SolidWorks
    Replies: 8
    Last Post: 9th Dec 2009, 06:37 pm
  4. How do I open AutoCAD 05 files in 97LT?
    By H2Dro420 in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 3rd Oct 2005, 02:01 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts