+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    75

    Default How do I get fonts into Autocad 2012?

    Hi,

    I have a drawing that only show 'Standard' as font in Style box. How do I see the rest of the fonts I have??

    Also, how do I get linetypes like 'Fence' into the drawing?
    Last edited by Arty; 20th Sep 2012 at 01:32 am.

  2. #2
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,136

    Default

    If you look on the TEXT toolbar in the image I have circled the icon you want to use.
    Once you have set up your NEW text style, leave the HEIGHT set to 0, or
    you will have problems with it later, then SET CURRENT, and you should be good to go.
    The fonts dropdown arrow lists all of the fonts which are already available in Autocad.
    Attached Images
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  3. #3
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    75

    Default

    Okay, thanks! That worked for almost all the fonts I need. How do I get those three I coulden't find in the 'Font name' list?

    I have them saved on my computer...

  4. #4
    Forum Deity Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    4,136

    Default

    You will need to open your OPTIONS,
    where you will be able to ADD them to your SUPPORT FILES SEARCH PATH,
    as shown in the image.
    They just need to be added to the list, they don't need to be added
    where I drew the arrow.
    Attached Images
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  5. #5
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2012
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    75

    Default

    Ok, I tried that, but do I need to close and reopen the drawing for it to go through? Can't see them in Text style - font box...

  6. #6
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,486

    Default

    Are they SHX fonts or TTF?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  7. #7
    Full Member pendean's Avatar
    Computer Details
    pendean's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64it Pro
    Computer:
    HP
    Discipline
    Architectural
    Using
    AutoCAD LT 2015
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Texas
    Posts
    88

    Default

    Windows TTF fonts must be installed in Windows: you can't just park them in a folder and expect them to appear.Windows Help explains the process.

  8. #8
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,486

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Yeah, I was going to tell the OP that once he replied to my question. Good point though.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

Similar Threads

  1. AutoCAD 2012 and AutoCAD LT 2012 Service Pack 2 Released for Download
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 5th Jun 2012, 02:50 am
  2. AutoCAD 2012 and AutoCAD LT 2012 Service Pack 1 Released
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 2
    Last Post: 7th Sep 2011, 01:34 am
  3. Replies: 0
    Last Post: 1st Sep 2011, 04:20 am
  4. Replies: 0
    Last Post: 13th Aug 2011, 01:30 am
  5. Autocad fonts VS Windows Fonts
    By samifox in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 14
    Last Post: 27th Feb 2011, 02:58 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts