+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Super Member Tyke's Avatar
    Computer Details
    Tyke's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 - 64 bit, W8 + W8.1 Vista
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel(R) Xeon(R) CPU W3530 @ 2.80GHz
    RAM:
    8 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB DDR3
    Primary Storage:
    2x 500GB HDD RAID 1 and Western Digital 2TB NAS RAID 1
    Secondary Storage:
    Lacie external HDD 2TB Raid Level 1
    Monitor:
    Samsung SyncMaster P2770HD, 2443 and 193T
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tyke's Discipline Details
    Occupation
    Surveyor, programmer, civil engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Surveying and civil engineering. As built utilities surveys and data maintenance in GIS systems. Building surveys, measured and laser scanning. Setting out of all civil works. Control and settlement surveys. Programming in AutoCAD, MicroStation, Geograf and stand alone applications for all uses.
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Saxony, Germany
    Posts
    1,397

    Default Aligned Dimensions vs Rotated Dimensions

    Registered forum members do not see this ad.

    Also be sure to pick the 'aligned dimension' method and not the 'linear dimension'. I hope that works in Revit as it does in AutoCAD.
    Engage brain before mouth

    "The German who types with a Yorkshire accent" - Dave Broada 2o1o

  2. #2
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,084

    Default

    Quote Originally Posted by Tyke View Post
    Also be sure to pick the 'aligned dimension' method and not the 'linear dimension'. I hope that works in Revit as it does in AutoCAD.
    I prefer the Rotated option of Linear Dimension over Aligned Dimension in most cases.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  3. #3
    Super Member Tyke's Avatar
    Computer Details
    Tyke's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 - 64 bit, W8 + W8.1 Vista
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel(R) Xeon(R) CPU W3530 @ 2.80GHz
    RAM:
    8 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB DDR3
    Primary Storage:
    2x 500GB HDD RAID 1 and Western Digital 2TB NAS RAID 1
    Secondary Storage:
    Lacie external HDD 2TB Raid Level 1
    Monitor:
    Samsung SyncMaster P2770HD, 2443 and 193T
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tyke's Discipline Details
    Occupation
    Surveyor, programmer, civil engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Surveying and civil engineering. As built utilities surveys and data maintenance in GIS systems. Building surveys, measured and laser scanning. Setting out of all civil works. Control and settlement surveys. Programming in AutoCAD, MicroStation, Geograf and stand alone applications for all uses.
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Saxony, Germany
    Posts
    1,397

    Default

    Quote Originally Posted by SLW210 View Post
    I prefer the Rotated option of Linear Dimension over Aligned Dimension in most cases.
    Interesting SLW. Why do you find it better, is there not more work involved in creating a linear dimension and then rotating it and how do you get it aligned precisely to the two points?
    Engage brain before mouth

    "The German who types with a Yorkshire accent" - Dave Broada 2o1o

  4. #4
    Super Member Tyke's Avatar
    Computer Details
    Tyke's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 - 64 bit, W8 + W8.1 Vista
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel(R) Xeon(R) CPU W3530 @ 2.80GHz
    RAM:
    8 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB DDR3
    Primary Storage:
    2x 500GB HDD RAID 1 and Western Digital 2TB NAS RAID 1
    Secondary Storage:
    Lacie external HDD 2TB Raid Level 1
    Monitor:
    Samsung SyncMaster P2770HD, 2443 and 193T
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tyke's Discipline Details
    Occupation
    Surveyor, programmer, civil engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Surveying and civil engineering. As built utilities surveys and data maintenance in GIS systems. Building surveys, measured and laser scanning. Setting out of all civil works. Control and settlement surveys. Programming in AutoCAD, MicroStation, Geograf and stand alone applications for all uses.
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Saxony, Germany
    Posts
    1,397

    Default

    Hey what happened here?

    I didn't start this thread I just replied to one. Has a Super Mod split it up or have some of the posts been deleted?
    Engage brain before mouth

    "The German who types with a Yorkshire accent" - Dave Broada 2o1o

  5. #5
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,173

    Default

    Yes and yes.
    Drafting is a breeze.

  6. #6
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,084

    Default

    Not much work involved, just hit R and select the line to align with or give an angle. Aligned doesn't do offset situations very well, like a notched end, angled end, etc., everything must be aligned. As with all things AutoCAD it depends on what your doing, if already doing Linear, just hit the R and select the line or angle. I do a lot of design work so I modify a lot.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  7. #7
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    12,084

    Default

    I created a new thread since we went off topic in the original.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  8. #8
    Super Member PotGuy's Avatar
    Computer Details
    PotGuy's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Premium
    Discipline
    Structural
    PotGuy's Discipline Details
    Occupation
    Temporary Works
    Discipline
    Structural
    Details
    (Trainee) CAD Techie/Draftsman
    Using
    Revit 2017
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    London
    Posts
    728

    Default

    What was the original Thread?
    This space changes a lot. Normally dependant on mood.
    Smilies are abundant in my posts.
    There's no crying in CAD but there sure is a lot of whining not to mention gnashing of teeth, pulling of hair and cursing - ReMark
    There is no crying in CAD. Only mouse slamming and keyboard smashing - RobDraw

  9. #9
    Super Member Tyke's Avatar
    Computer Details
    Tyke's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 - 64 bit, W8 + W8.1 Vista
    Computer:
    HP Z400 Workstation
    CPU:
    Intel(R) Xeon(R) CPU W3530 @ 2.80GHz
    RAM:
    8 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB DDR3
    Primary Storage:
    2x 500GB HDD RAID 1 and Western Digital 2TB NAS RAID 1
    Secondary Storage:
    Lacie external HDD 2TB Raid Level 1
    Monitor:
    Samsung SyncMaster P2770HD, 2443 and 193T
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Tyke's Discipline Details
    Occupation
    Surveyor, programmer, civil engineer
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Surveying and civil engineering. As built utilities surveys and data maintenance in GIS systems. Building surveys, measured and laser scanning. Setting out of all civil works. Control and settlement surveys. Programming in AutoCAD, MicroStation, Geograf and stand alone applications for all uses.
    Using
    Civil 3D 2014
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Saxony, Germany
    Posts
    1,397

    Default

    When I hit R all I get is the redraw command

    I can select an object but it is still a linear dim.
    Engage brain before mouth

    "The German who types with a Yorkshire accent" - Dave Broada 2o1o

  10. #10
    Super Member mdbdesign's Avatar
    Computer Details
    mdbdesign's Computer Details
    Operating System:
    WIN7 U 32 BIT, WIN10 PRO 64 bit
    Computer:
    Homemade
    Motherboard:
    GIGABYTE G31M-ES2L
    CPU:
    INTEL CORE 2-QUAD-Q6600@2.4GHz
    RAM:
    4 GB
    Graphics:
    NVIDIA GeForce 9800 gt 1gb
    Primary Storage:
    WESTERN DIGITAL 500GB
    Secondary Storage:
    WESTERN DIGITAL SSD 1TB
    Monitor:
    2 - 22" HP + 24" Dell
    Discipline
    Manufacture
    mdbdesign's Discipline Details
    Occupation
    Designing Engineer in Engineering Department
    Discipline
    Manufacture
    Details
    Pressure tanks Oil processing & storage equip. Steel mill equip. Telecom towers & equip. Wind turbine towers Power plant structures Structural and miscellaneous steel etc.
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Courtice, Ontario, Canada
    Posts
    855

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    When you read command line there is an option for:
    Code:
    [Mtext/Text/Angle/Horizontal/Vertical/Rotated]: r
    Marek

Similar Threads

  1. fixoffgrid lisp to work with aligned and rotated dimensions
    By ibach in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 5
    Last Post: 13th Sep 2013, 11:59 pm
  2. Aligned Dimensions to Rotated ?
    By chavlji in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 12th Oct 2009, 10:11 am
  3. Moving aligned dimensions
    By A393 in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 2
    Last Post: 7th Aug 2009, 02:29 pm
  4. Aligned dimensions
    By cadmench in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 16th Jul 2008, 07:41 pm
  5. Rotated Dimensions
    By sharonb in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 12
    Last Post: 21st Feb 2008, 09:18 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts