+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,447

    Default Mechanical Desktop 6

    Registered forum members do not see this ad.

    Is it possible to somehow combine an assembly done in metric units with one done in imperial units or is it a case of "the twain shall never meet"?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  2. #2
    Junior Member
    Computer Details
    jonseewhy's Computer Details
    Operating System:
    XP 32 (isolated from web. Puppy Linux for web
    Computer:
    HP XW 8400, Dell M6300
    Discipline
    Multi-disciplinary
    jonseewhy's Discipline Details
    Occupation
    'Physical' design & development in optoelectronics
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Design & development of micro optic assemblies and associated assembly equipment using MDT6 to do the 3D modelling/detailing, ALGOR FEA for the analysis of physical and thermal aspects in order to guide the design process. Also use OSLO optical raytrace software to understand what the optics is d
    Using
    Mechanical 2002
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Devon-UK
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    Is it possible to somehow combine an assembly done in metric units with one done in imperial units or is it a case of "the twain shall never meet"?
    Could be, but I'm not in front of the CAD just now so just a punt. The CAD database is 'unit-less' at some base level and the usual '.dwg' setup/config fixes some relative scale for displaying mm/inch/furlongs in the measurement system (Dims etc). Again I'm guessing but exporting say the imperial part of the assembly as a STEP/SAT/IGES file may allow you to re-set the units tag to metric in the file header (of the STEP/SAT/IGES) and then....maybe MDT will import the 'tweaked' file into the metric assembly dwg! You would need to re-scale the 'tweaked' bits accordingly. STEP would be my choice as you would at least retain the individual solids parts.

  3. #3
    Junior Member
    Computer Details
    paaray's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    HP Pavilion dv7
    CPU:
    Intel Core i7
    RAM:
    6GB
    Graphics:
    ATI Mobility Radeon HD 6570
    Primary Storage:
    500GB
    Monitor:
    17.3"
    Discipline
    Mechanical
    paaray's Discipline Details
    Occupation
    Design Engineer
    Discipline
    Mechanical
    Details
    I am responsible for designing industrial equipment the company manufactures. Some of my projects includes, Silos, Belt Conveyors, Food Processing Machines.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    15

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    The problem is there will be distortions in the object sizes.

Similar Threads

  1. Mechanical Desktop 6.0 PP SP4 Assistance needed
    By brian3163 in forum Mechanical & MDT
    Replies: 0
    Last Post: 12th Jul 2012, 10:24 pm
  2. Mechanical Desktop? Book?
    By Vuelta in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 0
    Last Post: 25th Aug 2006, 07:17 pm
  3. Is AutoCAD Mechanical Desktop what I really need?
    By Alexe Emil in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 5
    Last Post: 3rd May 2005, 11:27 am
  4. Mechanical Desktop 2004........HELP!!!
    By JohnB in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 1
    Last Post: 24th Mar 2004, 10:54 pm
  5. Mechanical Desktop 5.0
    By Thomas in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 1
    Last Post: 8th May 2003, 03:01 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts