+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Computer Details
    salaxi's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Sony Vaio
    CPU:
    Intel Core i7 | 2.20GHz
    RAM:
    8.00
    Graphics:
    AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    PnP General Use
    Discipline
    Surveying
    salaxi's Discipline Details
    Occupation
    Geoinformatics , Geomatics & Land Surveying Engineer
    Discipline
    Surveying
    Details
    Mapping, Cartography, GIS, Land Surveying.
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Greece
    Posts
    15

    Unhappy Digitization! :(

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello, well i need your help for a college project.. i have a map from an abandoned camp in the suburbs of the city and i have to make a 'digitization' (maybe through Raster Image??!!) into AutoCAD (im working on Autocad 0 ... Can someone help me and write some kind "directions" on how to do this?!
    Thanks in advance!

  2. #2
    Forum Deity MSasu's Avatar
    Discipline
    Construction
    MSasu's Discipline Details
    Occupation
    engineer
    Discipline
    Construction
    Details
    AutoLISP programmer
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    4,008

    Default

    Please try a search on the Forum for "raster to vector" - this was discussed many times in the past.
    Regards,
    Mircea

    AutoCAD's happy user equation: FILEDIA + PICKADD² + PICKFIRST = 3

  3. #3
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,375

    Default

    To digitize (i.e. - electronically trace) a drawing or a map in this case would require a digitizing tablet and puck. I think you may have used the wrong terminology. I think what you really want to do is take a raster image and convert it to a vector format that can then be edited using AutoCAD.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  4. #4
    Forum Deity
    Using
    AutoCAD 2002
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    East Sussex, U.K.
    Posts
    4,045

    Default

    I think that you may have a paper map. If so, then you need to convert it into a CAD drawing.

    There are several ways of doing this, but you have to remember that the paper may have shrunk or expanded during time, and not necessarily evenly in the x and y directions.

    To get an accurate drawing you need to know reference dimensions. Is there a grid marked on the drawing? or any dimensions? If the outlines of this camp still exist, can you measure between any features?

    What size is the map? Do you have a digitizer that you could use?

    Can you get the map scanned? if so a Tiff file output is very useful to insert into AutoCAD, but then you would have to trace over the image.

  5. #5
    Junior Member
    Computer Details
    salaxi's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Sony Vaio
    CPU:
    Intel Core i7 | 2.20GHz
    RAM:
    8.00
    Graphics:
    AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    PnP General Use
    Discipline
    Surveying
    salaxi's Discipline Details
    Occupation
    Geoinformatics , Geomatics & Land Surveying Engineer
    Discipline
    Surveying
    Details
    Mapping, Cartography, GIS, Land Surveying.
    Using
    AutoCAD 2008
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Greece
    Posts
    15

    Default :))

    Registered forum members do not see this ad.

    Well, i actually made it!!!! I put the map (jpeg) in Autocad and then i made different layers and draw lines above the buildings, the enclosure and the appartment blocks... and thats all Thank u all for your useful comments. Im sorry for my "bad" english...
    Greetings from Greece.

Similar Threads

  1. Digitization Help
    By Osmo in forum AutoCAD General
    Replies: 5
    Last Post: 14th Jun 2012, 03:02 pm
  2. to draw vector lines on raster image (digitization from raster to vector)
    By cadamrao in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 2
    Last Post: 29th Jan 2008, 07:35 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts