+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member MillerMG's Avatar
    Computer Details
    MillerMG's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    OPTIPLEX 3020
    CPU:
    Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.30GHz
    RAM:
    8.0 GB
    Monitor:
    The two in front of me. Dude, I got Dell's
    Discipline
    Civil
    MillerMG's Discipline Details
    Occupation
    CADD Drafter
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    436

    Default AutoCAD Civil 3D 2014 Crashes when switching from model to layout

    Registered forum members do not see this ad.

    When working in model space for an extended amount of time then selecting the layout tab the program crashes. I have had it happen so many times I have gotten in the habit of hitting save before switching. Any ideas? I know that there is an upgrade for Civil 3D 2014 that I have not had the time for my boss to load up. Would that fix it?

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,363

    Default

    It wouldn't hurt to download and install the update.

    How long has the problem been going on?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Senior Member MillerMG's Avatar
    Computer Details
    MillerMG's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    OPTIPLEX 3020
    CPU:
    Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.30GHz
    RAM:
    8.0 GB
    Monitor:
    The two in front of me. Dude, I got Dell's
    Discipline
    Civil
    MillerMG's Discipline Details
    Occupation
    CADD Drafter
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    436

    Default

    approx. 3 1/2 weeks or so now. I've have seen several of your posts just on the few threads that I have looked at. Seems like you know quite a lot. I'll try the download See how that does.

  4. #4
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,363

    Default

    "You know nothing Jon Snow."

    I'm kind of like this ^ ^ ^ guy. LoL

    3 1/2 weeks. So what changed?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  5. #5
    Senior Member MillerMG's Avatar
    Computer Details
    MillerMG's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    OPTIPLEX 3020
    CPU:
    Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.30GHz
    RAM:
    8.0 GB
    Monitor:
    The two in front of me. Dude, I got Dell's
    Discipline
    Civil
    MillerMG's Discipline Details
    Occupation
    CADD Drafter
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    436

    Default

    Updated to Civil 2015 much better! No crashes so far. (fingers crossed)

  6. #6
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,363

    Default

    That's good to hear. Thanks for updating us.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  7. #7
    Senior Member MillerMG's Avatar
    Computer Details
    MillerMG's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    OPTIPLEX 3020
    CPU:
    Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.30GHz
    RAM:
    8.0 GB
    Monitor:
    The two in front of me. Dude, I got Dell's
    Discipline
    Civil
    MillerMG's Discipline Details
    Occupation
    CADD Drafter
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2017
    Join Date
    May 2014
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    436

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Not a problem

Similar Threads

  1. AutoCAD 2013 - Crashes when switching layouts
    By JamyB in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 9
    Last Post: 26th Oct 2016, 01:58 pm
  2. Stop "Layout Tools" tab from appearing in Civil 3D 2014
    By CAD Panacea in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 24th Sep 2013, 02:10 pm
  3. Cannot install AutoCAD Civil 3D 2014
    By Tyke in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 2
    Last Post: 20th Jul 2013, 05:03 pm
  4. Civil 3D 2011 random paper/model space switching
    By John Flanagan in forum Autodesk Software General
    Replies: 7
    Last Post: 14th Dec 2011, 04:45 pm
  5. Model always set back to zoom extent switching from layout
    By KSinAjit in forum Autodesk Software General
    Replies: 1
    Last Post: 15th Jul 2006, 02:45 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts