+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    14

    Default Braces over multiple lines

    Registered forum members do not see this ad.

    Currently using Autocad 2012 vanilla. Would like to add round brackets/parentheses around multiple lines "mtext". It is very common to show line annotations this way in Australia. Right now I use two mtext with different text height. The parentheses' text height is obviously larger to suit the number of lines.

    Capture.PNG
    I've tried OLE microsoft equation via "insert objects" in autocad but it:
    • does not like my "Autocad only valid font"
    • cannot be rotated.
    I can probably program this in AutoLISP but it will take me some time. Is there an existing solution?

    PS: Yes, I am aware of the typo, i.e. missing a minute ' symbol.

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,899

    Default

    Two different suggestions two lines of text the bottom line is mtext eg (12.34) with the brackets oversized and top line text or mtext a lisp would do it, the other way if possible is to subscript the first ( bracket and over size not sure if you can do this. A 3rd method is to wrap the text with two brackets again it would be seperate text. ( )
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Senior Member rvpas's Avatar
    Computer Details
    rvpas's Computer Details
    Operating System:
    Seven Pro
    Computer:
    laptop HP EliteBook 8760w - workstation hp
    Discipline
    Architectural
    rvpas's Discipline Details
    Occupation
    building CAD designer and AUTOCAD ATC instructor free lance
    Discipline
    Architectural
    Details
    Help to design building with architect work with REVIT and AUTOCAD during the step of conception, follow the contruction site, building survey. ATC Instructor with trainng center 2d 3d AUTOCAD and REVIT
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Rochester NY
    Posts
    180

    Default

    Hi,


    You can use a dynamic block with multiline attribute
    Attached Files

  4. #4
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,503

    Default

    What is the reasoning for enclosing bearings/angles and distances in brackets? Why two lines of text and not one?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  5. #5
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,899

    Default

    Remark found one it so you dont add the distance of the easement to the length of the side


    lot29.jpg
    A man who never made mistakes never made anything

  6. #6
    Junior Member
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    What is the reasoning for enclosing bearings/angles and distances in brackets? Why two lines of text and not one?
    Long story short, this drafting convention is inherited down from the age where such drawings were hand-drawn by surveyors. Please don't ask me why technology is ahead of law/conventions.

  7. #7
    Junior Member
    Using
    Civil 3D 2015
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    14

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by rvpas View Post
    Hi,


    You can use a dynamic block with multiline attribute
    Thanks rypas, this seems useful. Sorry I missed your post earlier.

Similar Threads

  1. How to draw slanting braces?
    By stpmmaths in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 27
    Last Post: 3rd Dec 2010, 02:44 pm
  2. Make multiple lines act as one?
    By hmvince in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 13
    Last Post: 15th May 2010, 05:24 am
  3. Multiple lines to polylines. Need help please
    By Dec in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 9
    Last Post: 12th May 2010, 04:00 pm
  4. Extending multiple / all lines to another
    By bugjam1999 in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 11
    Last Post: 13th Dec 2007, 02:04 pm
  5. Measure multiple lines
    By h2o in forum AutoCAD General
    Replies: 1
    Last Post: 29th Mar 2006, 02:33 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts