+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    50

    Default Lineweight Problem...

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello All,

    I've seen many posts about this issue and they seem to be resolved easily, but these solutions seem to not apply to my issue.

    My lineweights are not displaying properly in MS. I have set the layers' lineweights to 0 mm in Layer Properties Manager. I have turned on the Show/Hide Lineweight button. The lines are still showing too thick and this is a problem for me. The Layer Properties Manager is showing that they are indeed set to 0 mm thickness (lineweight), but the drawing is showing otherwise. Any ideas? Solutions?

    As always, thanks,
    Beef

  2. #2
    Junior Member
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    21

    Default

    Far from a expert here but just posted a thread with regards to Lineweights myself today. See thread below in case the linked Lisp at the end it is of assistance.
    http://www.cadtutor.net/forum/showth...neweights-to-0

  3. #3
    Forum Deity
    Computer Details
    nestly's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro (64bit)
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PA
    Posts
    3,444

    Default

    If the Lineweight has been assigned at the Object level, the Lineweight assigned to the Layer will have no affect. To check, click on one of the objects that's not displaying the way you expect while the Properties Palette is open. Is Lineweight set to "ByLayer" or something else?

    Other possibilities:
    1) You may be viewing the object(s) through a Viewport with VP Overrides applied
    2) There may be a Plot Style is applied to the display. (use PAGESETUP to determine whether a plotstyle is applied)
    3) The object(s) are inside blocks that and either have Object level property overrides, and/or on a different layer than the block is on.
    4) The objects are polylines with a "width" value other than "0"

    Post a sample drawing if possible for the quickest and most complete resolution.

  4. #4
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    50

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Ah. I see, nestly. I don't have time to check that now, but I will definitely take a look at that on Monday. I have a feeling that's the problem. Thank you.

    Beef

Similar Threads

  1. Problem with automatic .plt LISP lineweight
    By Frei in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 2
    Last Post: 21st Oct 2014, 03:23 pm
  2. Plotting PDF lineweight problem
    By lab in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 5
    Last Post: 14th Nov 2012, 11:27 pm
  3. lineweight
    By rookie37 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 15th Oct 2008, 01:08 am
  4. Lineweight
    By Ndape in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 2
    Last Post: 16th Jul 2008, 08:25 am
  5. Lineweight problem
    By Javier Cervera in forum CAD Management
    Replies: 1
    Last Post: 8th Nov 2007, 08:53 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts