+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2

    Default How to create various scale output of a given image file

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi! I have a 1:50000 jpeg image of a sample map and I wanted to create output images of 1:25000, 1:12500, 1:10000 and 1:5000. How can I do that without sacrificing the quality of the original file? Thank you in advance.

  2. #2
    Senior Member Spaj's Avatar
    Computer Details
    Spaj's Computer Details
    Operating System:
    Win 7
    Motherboard:
    ASUS P5K
    CPU:
    Intel E8400
    RAM:
    4096Mb
    Graphics:
    MSI Nvidia GTX660 2GB
    Primary Storage:
    OCZ RevoDrive 128GB
    Secondary Storage:
    WD Black 1TB
    Monitor:
    Samsung 27" LCD
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    South Africa
    Posts
    144

    Default

    Hi

    Insert the image to a known scale in modelspace ie 1:1 and create paperspace veiwports at the required scales. Obviously as the scales increase ie 1:5000 the image will become more pixelated.

  3. #3
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,725

    Default

    You may want to think about tiling the image as multiple imagEs to keep quality
    A man who never made mistakes never made anything

  4. #4
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2

    Default

    Hi Spaj and BIGAL! Thanks for the quick reply. I was thinking of converting it into vector then apply the method that you suggested. Is this process better than directly re scaling the jpeg image?

    My sample image is 400 dpi, I think it will not be too pixelated if I will go for 1:5000 scale. Am I correct in my theory?

  5. #5
    Senior Member Spaj's Avatar
    Computer Details
    Spaj's Computer Details
    Operating System:
    Win 7
    Motherboard:
    ASUS P5K
    CPU:
    Intel E8400
    RAM:
    4096Mb
    Graphics:
    MSI Nvidia GTX660 2GB
    Primary Storage:
    OCZ RevoDrive 128GB
    Secondary Storage:
    WD Black 1TB
    Monitor:
    Samsung 27" LCD
    Discipline
    Civil
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    South Africa
    Posts
    144

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi

    What application do you intend to use to convert your map to vector format? Intrigued to see the results. I would say stick with the jpeg. If your 1:50000 map is 400dpi then a 1:5000 viewport is going to be 40dpi.

Similar Threads

  1. Create mass output with the PUBLISH command
    By AutoCAD Tips Blog in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 15th May 2013, 03:00 am
  2. unable to create output file
    By bartymic in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 5
    Last Post: 24th May 2012, 11:01 am
  3. Replies: 4
    Last Post: 24th Apr 2010, 09:05 pm
  4. Render Abort-Inability to create output file?
    By TheOSUArchitect in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 9
    Last Post: 6th Oct 2009, 03:21 am
  5. Raster Image Output from AutoCAD
    By CAD Panacea in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 2nd Dec 2006, 08:30 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts