+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: Autocad dongles

  1. #11
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    HP Zbook
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Full Virtual Design and Construction BIM services for the MEP engineering and construction industries.
    Using
    Revit 2018
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    9,050

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I have flagged his two posts. The poster simply wants illegal software, and for some reason thinks AutoCAD had dongles at one time (never heard of this). Either way, he/she is here for the wrong reasons.
    Tannar Z. Frampton ™ | Frampton & Associates, Inc.

  2. #12
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,166

    Default

    On further thought, the license manager used to allow temporary transfer of a license via a USB drive to a personal computer, that could be returned or expire.
    Drafting is a breeze.

  3. #13
    Forum Deity Dana W's Avatar
    Computer Details
    Dana W's Computer Details
    Operating System:
    Windows 8 64 bit
    Computer:
    Dell XPS ONE 2710
    Motherboard:
    Dunno
    CPU:
    Intel I-5 3330S @ 2.7 Ghz
    RAM:
    6 Gb
    Graphics:
    On board barely adequate
    Primary Storage:
    1 Terrabyte
    Secondary Storage:
    1 Terrabyte external
    Monitor:
    All in one 27" touch & pen
    Discipline
    Construction
    Dana W's Discipline Details
    Occupation
    Architectural Millwork Designer/Draftsman
    Discipline
    Construction
    Details
    Custom commercial millwork.
    Using
    AutoCAD LT 2018
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Oviedo, Florida
    Posts
    4,705

    Default

    I have an empty dongle.
    The S197 gen Ford Mustang, and the F-4 Phantom both prove the same theory. "With enough power applied, a school bus will fly."

  4. #14
    Forum Deity
    Computer Details
    nestly's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro (64bit)
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PA
    Posts
    3,444

    Default

    When I hear the word dongle, I always think this:

    dongle.jpg

  5. #15
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,821

    Default

    R14 R14 R14 depending on where you were in the world it had a dongle. Looked at it last sunday whilst tidying up the home office.
    A man who never made mistakes never made anything

  6. #16
    Forum Deity rkent's Avatar
    Computer Details
    rkent's Computer Details
    Operating System:
    WIN7 PRO 64bit
    Computer:
    Dell OptiPlex 7020
    CPU:
    i7 4790 3.6GHz
    RAM:
    16GB, 1600MHz, DDR3 non-ECC 2x8GB
    Graphics:
    AMD Radeon 2GB
    Primary Storage:
    Samsung 480Gb SSD
    Monitor:
    Dell 24" FS (2x)
    Discipline
    Mechanical
    rkent's Discipline Details
    Occupation
    Facilities Design - Semi-conductor manufacturing
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Designer: Process Piping, P&ID's, Machine Part Design, Planning / General Arrangement. Facilities Management. Drafting: Electrical, Controls, Architectural.
    Using
    Mechanical 2017
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lat:35, Long:-106, Elev: 5164'
    Posts
    4,579

    Default

    R13 had a dongle.
    Sometimes there's a man... I won't say a hero, 'cause, what's a hero? But sometimes, there's a man. And I'm talkin' about the Dude here. Sometimes, there's a man, well, he's the man for his time and place. He fits right in there. And that's the Dude, in Los Angeles. - The Stranger, The Big Lebowski

  7. #17
    Luminous Being BlackBox's Avatar
    Computer Details
    BlackBox's Computer Details
    Operating System:
    Windows 8.1 Professional, Server 2012 R2 Datacenter
    Computer:
    Dell Precision T3600
    CPU:
    Hex-Core Intel Xeon 3.2Ghz
    RAM:
    32GB
    Graphics:
    3GB NVIDIA Quadro K4000
    Primary Storage:
    2 x 240GB Samsung EVO SSD (RAID 0)
    Secondary Storage:
    1TB Western Digital VelociRaptor 10K RPM
    Monitor:
    Dual 24" Dell Ultrasharp Widescreen Monitors
    Discipline
    Civil
    BlackBox's Discipline Details
    Occupation
    Senior Civil Designer
    Discipline
    Civil
    Details
    Public/Private Land Development, Transportation, and Utilities.
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5,282

    Default

    Quote Originally Posted by RobDraw View Post
    If I remember correctly, there was a year or two that the installation files could be delivered on a USB drive (dongle).
    Never heard anyone refer to a USB drive as a dongle (i.e., USB Drive:Thumb Drive, Dongle:Hard[ware] Lock, etc.), otherwise correct; not sure how early this began following the end of the age of the dongle, but I have Infrastructure Design Suite 2014, and 2015 on Autodesk branded USB drives (previously free of charge, BTW! Grrr).

    Cheers
    "Potential has a shelf life." - Margaret Atwood
    AutoCAD, and Civil 3D Certified Professional | Autodesk Authorized Developer
    Sincpac C3D ~ Exchange Apps ~ Autoloader ~ AutoCAD Security

  8. #18
    Luminous Being dbroada's Avatar
    Computer Details
    dbroada's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Professional
    Computer:
    Dell
    CPU:
    Intel Xeon E5-1603@2,80GHz
    RAM:
    4GB
    Graphics:
    NVIDA Quadro K600
    Monitor:
    DELL 23" & SAMSUNG 21"
    Using
    not applicable
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kenley, Surrey, UK
    Posts
    5,644

    Default

    we had dongles (a pass through connector plugged in to the parallel port) for releases R10 to R14 and maybe a little beyond. You needed one dongle for each installation and I think it may have tied the hardware and software together - or that may have been the tale our vendor used to make sure we bought enough seats.
    "That's it. It's one thing for a ghost to terrorize my children, but quite another for him to play my Theremin." Homer Simpson
    "Everything in drafting is logical. Except what isn’t." - Gavin Guile. (from the Lightbringer series of books by Brent Weeks)

    Dave

  9. #19
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,456

    Default

    I have many versions of AutoCAD going back to release 9 and none of them required a dongle.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  10. #20
    Luminous Being dbroada's Avatar
    Computer Details
    dbroada's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Professional
    Computer:
    Dell
    CPU:
    Intel Xeon E5-1603@2,80GHz
    RAM:
    4GB
    Graphics:
    NVIDA Quadro K600
    Monitor:
    DELL 23" & SAMSUNG 21"
    Using
    not applicable
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kenley, Surrey, UK
    Posts
    5,644

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by ReMark View Post
    I have many versions of AutoCAD going back to release 9 and none of them required a dongle.
    That's because you live in the USA. AutoDesk are much more restrictive in the rest of the world.
    "That's it. It's one thing for a ghost to terrorize my children, but quite another for him to play my Theremin." Homer Simpson
    "Everything in drafting is logical. Except what isn’t." - Gavin Guile. (from the Lightbringer series of books by Brent Weeks)

    Dave

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts