+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member CafeJr's Avatar
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Brazil, São Paulo, Sorocaba
    Posts
    216

    Drawing Plot Views, sheets at the same Model Space.

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi to everyone!...


    Someone knows a Lisp to plot a internal sheets of a model space file? Eg.: I have a dwg file with 10 sheets internal, I know how to put name at each sheet (NEWVIEW) and it appears at same place of Extend, Display or Window at plot configuration screen. If I put names as a numbers: 1, 2, 3,..., 10, it's possible to select one page or all to plot at the same time? Or create a Lisp that can help it!?...


    Thanks in advance!...


    Its possible using a comand:
    -plot
    Detailed plot configuration? [Yes/No] <No>: y
    Enter a layout name or [?] <Model>:
    Enter an output device name or [?] <LaserJet 1320 PCL 6>: Canon iR2525
    Enter paper size or [?] <A4>:
    Enter paper units [Inches/Millimeters] <Inches>: m
    Enter drawing orientation [Portrait/Landscape] <Landscape>:
    Plot upside down? [Yes/No] <No>:
    Enter plot area [Display/Extents/Limits/View/Window] <Extents>: v
    Enter view name <>: 3 (the view name)
    Enter plot scale (Plotted Millimeters=Drawing Units) or [Fit] <Fit>:
    Enter plot offset (x,y) or [Center] <0.00,0.00>: c
    Plot with plot styles? [Yes/No] <Yes>:
    Enter plot style table name or [?] (enter . for none) <monochrome.ctb>:
    Plot with lineweights? [Yes/No] <Yes>:
    Enter shade plot setting [As displayed/legacy Wireframe/legacy Hidden/Visual styles/Rendered] <Legacy wireframe>:
    Write the plot to a file [Yes/No] <N>:
    Save changes to page setup [Yes/No]? <N>
    Proceed with plot [Yes/No] <Y>:

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,892

    Default

    Have a look at this I think you imply all is in model space. this is plot all in model space could be changed to views, plotting a range is achieveable by checking sheet id 1,2 ,3 etc Check my post

    http://www.cadtutor.net/forum/showth...Click-Printing
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Senior Member CafeJr's Avatar
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Brazil, São Paulo, Sorocaba
    Posts
    216

    Default

    Quote Originally Posted by BIGAL View Post
    Have a look at this I think you imply all is in model space. this is plot all in model space could be changed to views, plotting a range is achieveable by checking sheet id 1,2 ,3 etc Check my post

    http://www.cadtutor.net/forum/showth...Click-Printing

    Thanks Bigal!...

    Its help me alot!... Is exactly that I was looking for!...

  4. #4
    Senior Member CafeJr's Avatar
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Brazil, São Paulo, Sorocaba
    Posts
    216

    Default

    Bigal, do you know if is possible to get more than one item to select to print? At the first code!...

  5. #5
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,892

    Default

    If you look at my post in link above its a plot all. To only plot a few would require checking the sheet number an extra coding step. Or do by pick it would be easy to change the code to 1 at a time.

    Try
    Code:
    (setq ss2 (ssget "x" '((0 . "INSERT")
    replace with
    (setq ss2 (ssget "M" '((0 . "INSERT")
    A man who never made mistakes never made anything

  6. #6
    Senior Member CafeJr's Avatar
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Brazil, São Paulo, Sorocaba
    Posts
    216

    Default

    Quote Originally Posted by BIGAL View Post
    If you look at my post in link above its a plot all. To only plot a few would require checking the sheet number an extra coding step. Or do by pick it would be easy to change the code to 1 at a time.

    Try
    Code:
    (setq ss2 (ssget "x" '((0 . "INSERT")
    replace with
    (setq ss2 (ssget "M" '((0 . "INSERT")

    Thanks Bigal!... It helps!..


    Someone knows how to do it to the Code at post #2 http://www.cadtutor.net/forum/showth...l=1#post459450

  7. #7
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,892

    Default

    There are many ways to pick which ones as I said before I would use a range of sheets to be plotted eg 7-10 and it would check each one picked in the "all" but only plot those within the range. See this example for layouts go down it has multiple layout routines.

    http://www.cadtutor.net/forum/showth...ts-Goto-layout
    A man who never made mistakes never made anything

  8. #8
    Senior Member CafeJr's Avatar
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Brazil, São Paulo, Sorocaba
    Posts
    216

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by BIGAL View Post
    There are many ways to pick which ones as I said before I would use a range of sheets to be plotted eg 7-10 and it would check each one picked in the "all" but only plot those within the range. See this example for layouts go down it has multiple layout routines.

    http://www.cadtutor.net/forum/showth...ts-Goto-layout

    Bigal!... Thanks a lot!!!...

Similar Threads

  1. I have 2 views showing in model space...
    By kippax in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 4
    Last Post: 3rd Sep 2015, 04:02 pm
  2. No objects in Model space, But View ports has dwg views
    By RRS1987 in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 5
    Last Post: 4th Aug 2015, 01:48 pm
  3. Cannot plot model space
    By antistar in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 3
    Last Post: 12th Nov 2010, 09:34 pm
  4. Model Space Views ??
    By 4:3 in wide in forum AutoCAD General
    Replies: 4
    Last Post: 26th Aug 2009, 07:39 am
  5. Can not add model space view to sheets in PN
    By ktrides2 in forum Architecture & ADT
    Replies: 5
    Last Post: 11th Mar 2009, 02:24 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts