+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    7

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Ok tanks guys, I will look for dynamic blocks and xdata and come back in an other thread if I have questions.

  2. #12
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    157

    Default

    I think there has been a lot of misunderstanding here. You must go to the AutoCAD help and study the difference between the properties, dynamic blocks, attributes, xdata and fields.

  3. #13
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    7

    Default

    I will go to the Autocad help and study the differences between those things.
    Can you clarify the misunderstandings ? What am I understanding wrongly ?

  4. #14
    Senior Member
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    157

    Default

    I just have a feeling that we are talking past each other and not really talking about the same thing.

  5. #15
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    7

    Default

    Hum, ok. What I understood of that thread is that adding custom properties to an object is impossible. I have to either convert the object into a dynamic block, or use xdata.

  6. #16
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,161

    Default

    As suggested before, a regular block with attributes can hold that data for you. AutoCAD's help can be very confusing, please feel free to continue to ask your questions here.
    Drafting is a breeze.

  7. #17
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    717

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by koudougou View Post
    Thank you also for your answer, and the clarification about the name of the differents boxes.

    What the employees are asking is to fill some custom fields on their drawings and that those custom attributes and values can later be found in the dxf file, so other tools processing the dxf file can find the regular attributes and their values but also the custom ones.

    So, conclusion : we can't add custom properties to an object with Autocad 2013. I have to turn objects into blocks and then use attributes to add custom information. Am I right ?
    Yes and no. It can be done with AutoCAD Map as this it typical for GIS data. While they show up in the Properties Palette they are not output by the list command and can only be accessed by AutoCAD Map which I doubt would help you.

Similar Threads

  1. properties menu
    By JasonS1500 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 20th Aug 2013, 08:56 pm
  2. Adding fields to polylines properties
    By falcon900 in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 5
    Last Post: 13th Jun 2012, 11:57 am
  3. Properties menu not working
    By Jon McElwain in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 1
    Last Post: 20th Mar 2012, 07:14 pm
  4. adding custom properties
    By orange in forum AutoCAD General
    Replies: 0
    Last Post: 22nd Jul 2011, 10:42 am
  5. AutoCAD 2009 - Rollover Tool Tips for Object Properties
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 1
    Last Post: 28th Feb 2008, 01:56 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts