+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member Squirltech's Avatar
    Computer Details
    Squirltech's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Enterprise, Service Pack 1
    Computer:
    BOXX
    RAM:
    32.0 GB
    Primary Storage:
    230 GB
    Monitor:
    Single DELL 34" Curved
    Discipline
    Surveying
    Squirltech's Discipline Details
    Occupation
    Project Coordinator
    Discipline
    Surveying
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    30 15' N, 97 44' W
    Posts
    272

    Question Help with surface

    Registered forum members do not see this ad.

    I need some assistance here...

    I have a surface that was created in Acad 09, Land Desktop (attached file) but there are no .xml files and the original drawing can't be located. The person who did the original drawing, no longer works here (of course).

    Anyway, long story longer, I would like to create a surface from the linework provided, in Civil 2015 format, but I've tried all I know and I'm coming up empty handed.

    Any help would be greatly appreciated!
    Thanks in advance.
    T

    BLOCK-Surface07.dwg
    T. Nelson - Project Coordinator
    http://www.sam.biz/

    "The only thing left to do is EVERYTHING!" - Jesse James
    "Work smarter, not harder" - Unknown

  2. #2
    Luminous Being
    Using
    Civil 3D 2016
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    GEELONG AUSTRALIA
    Posts
    9,892

    Default

    Took longer to download than to make

    Explode all plines, Add surface, create surface from lines.

    Only BUT! its not as accurate as original model as its converting contour lines to a surface but will be close.
    A man who never made mistakes never made anything

  3. #3
    Senior Member Squirltech's Avatar
    Computer Details
    Squirltech's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Enterprise, Service Pack 1
    Computer:
    BOXX
    RAM:
    32.0 GB
    Primary Storage:
    230 GB
    Monitor:
    Single DELL 34" Curved
    Discipline
    Surveying
    Squirltech's Discipline Details
    Occupation
    Project Coordinator
    Discipline
    Surveying
    Using
    Civil 3D 2013
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    30 15' N, 97 44' W
    Posts
    272

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    In the original drawing, the lines are exploded.

    Turns out though, it wasn't needed for this project. I had created another surface from a previous Civil3d file, same project, different scope and that's what we ended up using.

    Thanks for the reply though.
    T
    T. Nelson - Project Coordinator
    http://www.sam.biz/

    "The only thing left to do is EVERYTHING!" - Jesse James
    "Work smarter, not harder" - Unknown

Similar Threads

  1. Trim a surface with a surface and then delete the cutting surface.
    By triangolo in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 8
    Last Post: 17th Jun 2014, 08:15 pm
  2. create cut fill surface from excisting surface in Civil 3d
    By smileyours in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 3
    Last Post: 1st Mar 2013, 09:26 pm
  3. Subtracting Lofted Surface using Extruded Surface - Doesn't Work
    By dulerong in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 2
    Last Post: 13th Jun 2011, 05:18 pm
  4. Change Comparison surface on a Volume surface Civil 3D
    By cadjunkee in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 3
    Last Post: 30th Apr 2011, 08:03 pm
  5. Replies: 1
    Last Post: 8th Jun 2009, 12:25 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts